Quantcast

Klaipėdos senajame turguje kvepėjo troškiniu

Nors šeštadienio rytas buvo niūrus ir lietingas, Klaipėdos senasis turgus buvo pilnutėlis žmonių.

Prekystaliai margavo rudens derliaus turtais, iš garsiakalbių sklido smagi muzika, pranašaudama būsimas linksmybes ir vaišes.

Apie 11 val. ryto turguje buvo pats darbymetis, šeimos pirko maistą visai savaitei, todėl automobilių aikštelėje buvo sunku rasti laisvą vietą. Vargu, ar yra kitas metų laikas, kada prekystaliai vilioja tokia marga daržo, sodo, miško gėrybių gausa. Šį kartą turguje užsibūti viliojo per garsiakalbius sklindanti muzika.

Dainavo uostamiesčio ansamblių „Krantų gėlė“ ir „Savi“ dainininkai, griežė kapelos „Ryto pašvaistė“ muzikantai. Tie, kas galėjo neskubėti namo, užsuko į pastatą, iš kurios sklido muzika. Šalia jo kaito lauko virtuvė, aplinkui plušo du jauni vyrai. Jie atviravo, kad po valandos ištrokš troškinys, gaminamas iš turgaus prekeivių dovanotų daržovių, jautienos ir kiaulienos. Prekeiviai žinojo, kad apie pietus nusimato smagi šventė.

Viena jų paklausta, kaip bus švenčiama, kiek pagalvojusi atsakė: „Duos valgyti, bus koncertas“. Diena ir per pietus nenusigiedrijo, bet šalta nebuvo. Ilgai raginti pasivaišinti nereikėjo. O ir muzikantai nepailso linksminti Derliaus dienos atėjusių žmonių. Tie, kas atėjo su mažyliais, pasidžiaugė, kad jiems buvo organizuotos linksmos pramogos.

Žadėtas nemokamas boulingas buvo linksmesnis, nei kas galėjo įsivaizduoti – į celofaną suvyniotos kopūstų galvos atstojo kamuolius, vaikais juos rideno ir stengėsi numušti plastmasines figūras. Buvo ir kitų pramogų. Šventę surengę turgavietės darbuotojai gailėjosi, kad purškiantis lietus trukdė žmonėms ilgiau užsibūti turguje.

Ruduo Lietuvoje retai būna kitoks, kas nori švęsti, tiems blogas oras nėra kliūtis.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos senasis turgusturgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

čia dar nieko

čia dar nieko portretas
kad turgus kvepia troškiniu,bet va kai užsuki į kokia drabužiū krautuve ar nedidelę vaistine ir ten pasitinka sodrūs virtuvės kvapai, tai nieko nesinori pirkti:D)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių