Quantcast

Klaipėdos savivaldybės komitetuose ir komisijose – laisvos vietos: kas pakeis naujus parlamentarus?

Į Seimą išrinkus du Klaipėdos miesto tarybos narius – "valstiečių" atstovę Ligitą Girskienę ir konservatorių Audrių Petrošių, liko laisvos vietos kai kuriuose komitetuose, komisijose ir tarybose, kur jiems buvo deleguotos tam tikros pareigos. Artimiausiu metu frakcijos turėtų sutarti, kas pakeis naujuosius parlamentarus.

L. Girskienė buvo Klaipėdos miesto tarybos kolegijos narė, Kontrolės komiteto pirmininkė, Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narė.

Politikė priklausė Šeimos ir Bendruomenės sveikatos taryboms, taip pat Etikos, Narkotikų kontrolės, Privatizavimo bei Materialinės paramos teikimo komisijoms.

A. Petrošius buvo Miesto plėtros ir strateginio planavimo bei Kontrolės komitetų narys, Jaunimo reikalų ir Bendruomenės sveikatos tarybų, Reglamento komisijos bei Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos narys.

Kai minėti politikai tapo Seimo nariais ir paliko Klaipėdos miesto tarybą bei visus turėtus postus, juos privalo pakeisti kiti žmonės, bet tai nereiškia, kad jų turėtas pareigas būtinai perims naujai prisiekę Aušra Zarambienė ir Vidmantas Plečkaitis.

Juolab A. Zarambienės, kuri Klaipėdos miesto taryboje pakeitė L. Girskienę, politinė perspektyva – labai miglota.

Beveik tuo pačiu metu, kai davė tarybos nario priesaiką, moteris laimėjo konkursą į vienos uostamiesčio švietimo įstaigos direktorės vietą, o tai yra nesuderinama su tarybos nario pareigomis.

A. Zarambienė pripažino, kad rinksis įstaigos vadovės poziciją.

Netrukus vietoj jos turės prisiekti naujas "valstiečių" frakcijos atstovas, veikiausiai Antanas Kontautas.

Tad vietoj L. Girskienės ir A. Petrošiaus į jau minėtas komisijas, komitetus ir tarybas bus paskirti nauji nariai, bet tai nebus automatinis pasikeitimas.

"Automatiškai politikoje niekas nevyksta, yra sutarimo reikalas. Kadangi naujieji nariai jau prisiekė, frakcijos siūlys į laisvas pozicijas komitetuose ir kitur arba naujuosius tarybos narius, arba kitus savo kolegas", – patvirtino Klaipėdos miesto tarybos ir mero sekretorius Modestas Vitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių