Quantcast

Tarp Klaipėdos valdininkų – diskusijos: autobusuose leis vežtis ginklus?

Uostamiesčio politikai suabejojo naujoje keleivių ir bagažo vežimo autobusais ir maršrutiniais taksi tvarkoje numatytais draudimais ir leidimais. Dvejonių kyla dėl būtinybės drausti vežti ginklus bei dėl leidimo vežti dviračius.

Rengia naują tvarką

Neseniai posėdžiavusiems miesto tarybos nariams buvo siūloma patvirtinti naują keleivių ir bagažo vežimo autobusais bei maršrutiniais taksi tvarką.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė teigė, kad komitetuose šiam sprendimo projektui buvo pritarta. Tiesa, su siūlymu leisti vežti didesnį bagažą, nei nurodyta iš pradžių, bei leisti vežti ginklus.

"Ginklus vežti leidžia aukštesni teisės aktai, todėl siūlome nepritarti leidimui ir drausti vežti ginklus", – pateiktą siūlymą įvertino savivaldybės darbuotojas.

Ginklas autobuse – tabu?

Šis klausimas sukėkė kiek ilgesnę diskusiją, kuri atskleidė, kad ši nuostata liktų labiau keleivių sąžiningumo klausimu, suabejota ir draudimo laikymosi kontrole.

Nėra taip baisu važiuoti autobusu, kad būtų būtina vežiotis ginklą.

"Į medžioklę maršrutiniu autobusu turbūt nebus galima važiuoti", – į siūlomą draudimą sureagavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klausimų kilo ir tarybos narei Juditai Simonavičiūtei. Politikė domėjosi, ar tie žmonės, kurie turi leidimą laikyti ginklą, iš tiesų negalės važiuoti autobusais.

"Nėra taip baisu važiuoti autobusu, kad būtų būtina vežiotis ginklą", – šmaikščiai pastebėjo viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" laikinasis direktorius Andrius Samuilovas.

Jis taip pat patikino, kad viešajame transporte patikros dėl ginklų nevykdomos.

"Jeigu aukštesni teisės aktai numato, kad vežiotis negalima, bet įlips žmogus, kišenėje turintis ginklą, kurio nesimato, niekas netikrins. Sankcijos nėra ir nebus tokios kontrolės. Mano supratimu, tas ginklas yra bereikalinga emocija ir diskusija", – neslėpė įstaigos vadovas.

Vis dėlto V. Grubliauskas pastebėjo, kad klausimas yra rimtas ir gali būti aktualus policijos ar specialiųjų tarnybų pareigūnams, kurie iš darbo namo grįžta viešuoju transportu ir turi tarnybinį ginklą.

Leis vežti ir dviračius?

Politikų dėmesio sulaukė ir siūlymas dviračius leisti vežti ne tik priemiestiniais, bet ir miesto maršrutais.

Miesto tarybos narė Nina Puteikienė aiškino, kad toks punktas siūlomas tam, kad, įvykus incidentui ar sugedus dviračiui, žmonės galėtų grįžti namo ar pasiekti kitą kelionės tikslą.

Kai kuriems kilo klausimų dėl to, ar mieste kursuojantys autobusai yra pritaikyti vežti dviračius, ar tai nekliudys kitiems keleiviams.

A. Samuilovas aiškino, kad šiuo metu mieste nėra dviračiams vežti pritaikytų autobusų, tačiau jeigu tokias taisykles patvirtintų, jie bus transformuoti ir specialiai pažymėti.

Tiesa, "Klaipėdos keleivinio transporto" vadovas patikino, kad bet kokiu atveju prioritetas viešajame transporte išliktų keleiviams be dviračių.

Kadangi dėl siūlomos naujos keleivių ir bagažo vežimo autobusais ir maršrutiniais taksi tvarkos politikams kilo klausimų, nuspręsta taisykles dar tobulinti. Jos bus patvirtintos vėliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
būtų visai nejauku jei autobuse vaikščiotų atkišęs pistoletą manau nereikėtų leisti atsiras visokių mandruolių o dėl dviračių juk jis transporto priemonė tai su juo reikia važiuoti o ne vežti net spec šaligatviai paruošti tai gal ir motociklus stumiam į autobusą juk jie dažniau sugenda nei dviratis jei sugedo dviratis tai jį gali stumti arba nešti tikrai autobusai ne tam skirti jau gana kad su riedlentėmis ir paspirtukais pilni autobusai

Mhm

Mhm portretas
kai važiuoju seneliui pensiją parvežt, visada man duoda sena liugerį, o kišenėn porą granatų įdeda "dėl visa ko".

Man tai

Man tai portretas
svarbiau, kad nedraustų viešuoju transportu važiuoti už grynus, o ką ten leis vežti, ko ne - trečiaeilis klausimas...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių