Quantcast

Klaipėdos savivaldybei – apdovanojimas už kultūros puoselėjimą

  • Teksto dydis:

Šiemetiniai "Auksinės krivūlės" apdovanojimai klaipėdiečiams buvo ypač sėkmingi. Miesto tarybos nariui Vytautui Čepui už ypatingus nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui įteiktas "Auksinės krivūlės riterio" apdovanojimas.

Tuo metu uostamiesčio savivaldybė įvertinta už intensyvią, organizuotą ir gerai visos šalies kultūros gyvenime žinomą bei matomą kultūrinę veiklą – Klaipėdos miesto savivaldybei suteiktas Kultūros ministerijos apdovanojimas "Savivaldybė – kultūros puoselėtoja".

"Džiugu, kad klaipėdiečių pastangos, įdirbis ir pasiekti rezultatai kultūros srityje sulaukė įvertinimo. Tai visos kultūros bendruomenės įvertinimas, ir drąsiai sakau, kad jis tikrai yra pelnytas. Tikiu, kad šis apdovanojimas dar labiau sutelks kultūros bendruomenę vienyti pastangas tam, kad Klaipėda ir ateityje būtų neužšąlantis kultūros uostas. Kultūros puoselėjimas – nuolatinis ir nesibaigiantis procesas, o kultūros bendruomenės susitelkimas bendram darbui yra vertybė ir pats didžiausias apdovanojimas, kurį krivūlė tik įprasmina", – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėda yra šių metų Lietuvos kultūros sostinė, čia įgyvendinama programa "Klaipėda – neužšąlantis kultūros uostas". Šiemet taip pat parengta miesto Kultūros strategija, apibrėžianti ambicingus tikslus bei kultūros plėtros kryptis iki 2030 m. Miesto politikai yra apsisprendę iki 2019 m. padvigubinti finansavimą kultūrai.

Lietuvos savivaldybių asociacijos organizuojami "Auksinės krivūlės" apdovanojimai Lietuvos savivaldybėms teikiami už ryškiausias iniciatyvas ir darbus. Ceremonija rengiama Lietuvos vietos savivaldos dienos proga, šiemet ji minima jau dvyliktą kartą. Savo įsteigtų nominacijų laureatus – labiausiai tam tikrose srityse pasižymėjusias savivaldybes – skelbė visų 14 šalies ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje bei Lietuvos verslo konfederacijos vadovai.


Šiame straipsnyje: auksinė krivūlė

NAUJAUSI KOMENTARAI

salina

salina portretas
Kaip apgailėtina, mes kovojam už dorumą, teisingumą, pagarbą vieni kitiems, o toile sovietinio mastymo klerkai apdovanojami, ar tai neparodo benrą apdovanotojų morale? Nebaigtas Etikos komisijos posėdis, o kam to reikia? Toks elgesys vadinamas korupcinis - kai vieni įžeidinėja, o kiti tą įžeidinėtoja apdovanoja...Korupcija ir šešėlinė ekonomiką - pats didžiausias moralės sugedimo laipsnis....Štai ką mes turime šiandien...Žmonės, būkite geri, pries rinkdami ką nors gerai pagalvokite, kitaip visi moraliniai vėj sulįs į valdžią...Visi matome ko verti vienokie ar kitokie liberalai...Ar dar kas nors neaišku?

Cojus

Cojus portretas
A kas čia tokie?

Naras

Naras portretas
Kaip jie netoli nuejo... "Uz ypatingus" nuopelnus... Vos ne pereinama raudonoji veliava... :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių