Quantcast

Klaipėdos rajono savivaldybei – šansas žvyrkelių asfaltavimui

Susisiekimo ministerijai paskelbus apie galimybes teikti paraiškas lėšoms kelių asfaltavimui, Klaipėdos rajono savivaldybė mėgins įšokti į nuvažiuojantį traukinį, tačiau realiai ministerijos duotą šansą vertina skeptiškai.

Terminas – 5 dienos

Vyriausybei nutarus skirti 150 mln. eurų valstybinės ir vietinės reikšmės keliams taisyti ir rekonstruoti, Susisiekimo ministerija išplatino pranešimą, jog tokių prašymų teikimui teskiriamos penkios darbo dienos.

Pranešta,kad finansuojami projektai turės būti įgyvendinti iki šių metų lapkričio 30 d.

Už šias lėšas galės būti remontuojami valstybinės ir vietinės reikšmės keliai, asfaltuojami gyvenvietėse esantys ir jas jungiantys žvyrkeliai, tiesiami pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengiamos kitos kelių saugumo priemonės.

Lėšos taip pat galės būti naudojamos remontuoti ir rekonstruoti kelius į teritorijas, kuriose kuriamos darbo vietos, bei tvarkyti kelius, vedančius į lankytinas ir rekreacines vietoves, kurortines teritorijas.

Galimybės – su išlygomis

Kelių remonto ir rekonstrukcijos darbai už skiriamas lėšas turės būti atlikti dar šiais metais, todėl numatoma finansuoti tik tuos projektus, kurių įgyvendinimui tinkamai pasirengta.

Per penkias darbo dienas pateikti paraišką yra labai sudėtinga, tačiau tai dar nėra pati didžiausia problema.

"O tai reiškia, jog galimybę pasinaudoti šiomis lėšomis turės tik tos savivaldybės, kurios jau yra parengusios projektus ir faktiškai šiomis dienomis jau turėtų būti pasirengusios pirkti rangą", – situaciją komentavo Klaipėdos rajono vicemerė Audronė Balnionienė.

Rajono savivaldybė šiais metais yra ėmusi įgyvendinti ne vieną projektą, net ir tiems objektams, kuriuos derėtų vykdyti ne savivaldybės, o valstybės lėšomis.

"Valstybinės reikšmės kelius prižiūri Lietuvos automobilių kelių direkcija. Susisiekimo ministerijos kvietime teikti paraiškas nėra nurodyta, kokia sumos dalis skiriama vietinės, kokia – valstybinės reikšmės keliams. Atsakymo į šį klausimą mes dar neturime. Antras klausimas yra dėl terminų. Per penkias darbo dienas pateikti paraišką yra labai sudėtinga, tačiau tai dar nėra pati didžiausia problema. Taip pat nurodoma, jog projektai turės būti įgyvendinti iki rudens. Tai reiškia, jog kvietimu galės pasinaudoti tik tos savivaldybės, kurios turi jau parengtus projektus: turi būti atliktos visos procedūros, atlikti techniniai projektai, gauti statybos leidimai. O tai užtrunka. Paprastai tariant, visi dokumentai jau turi būti ant stalo", – pasakojo A.Balnionienė.

Siekis – kelios gatvės

Šiame kvietime neturi šansų dalyvauti tie projektai, kuriems įgyvendinti naudojamos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos.

Vadinasi, tai turi būti tie projektai, kurie suplanuoti iš savivaldybių biudžetų lėšų.

"Mes atidžiai analizavome situaciją, tikrai tokių projektų turime ir teiksime paraiškas finansavimui. Konkrečiai įvardinti adresų dar nedrįstame, nes, negavus finansavimo, gyventojai vis tiek plieks savivaldybę, kodėl pažadai nevykdomi. Tačiau galiu patvirtinti tik tiek, jog kalba būtų apie projektus gyvenamosiose teritorijose, poros gatvių asfaltavimą. Taip pat yra projektai, kurių finansavimui gavę šios programos lėšas savivaldybės sutaupytus pinigus galėtume nukreipti į kitus projektus", – paaiškino A.Balnionienė.

Klaipėdos rajono savivaldybėje kol kas verda diskusijos, kurių objektų imtis. Mąstoma apie galimybę asfaltuoti Skaidriąją gatvę, kuri driekiasi tarp Gargždų karjerų, o ja galėtų būti sujungti du atskiri kvartalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalotes ir Zeigiu gyventojai.

Kalotes ir Zeigiu gyventojai. portretas
"Kelias per Kalotę link Zeigių baisesnis nei baisus, duobė ant duobės, galetu normalų iškloti, tuo pačiu ir nuo Zeigių link Karklės žvyrkelio tą likusį gabaliuką išasfaltuoti"... 100 proc.pritariam.

Elena

Elena portretas
Kelias per kalotę link zeigių baisesnis nei baisus, duobė ant duobės, galetŲ normalų iškloti, tuo pačiu ir nuo zeigių link Karklėsžvyrkelio tą likusį gabaliuką išasfaltuoti...

Kl

Kl portretas
Galetu sutvarkyti kelua rimkai -lėbartai,labai jau prastos kokybes kelias,o eismas milziniskas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių