Quantcast

Klaipėdos rajone – katastrofiška situacija: sniego svorio neatlaikė naujas prekybos centras

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajone neatlaikęs sniego įlinko naujo prekybos centro stogas, pasakojama LNK reportaže.

„Gelbėjom pastatą ir save. Atsiardysime ir matysime, kas ten yra iš tikrųjų, tada galėsime pasakyti. Dabar nieko negalime pasakyti. Buvo apie 40 centimetrų sniego ir dar apie 20 centimetrų ledo“, – kalbėjo pastato savininkas Arūnas Vaišvila.

Dalį stogo storas sniego sluoksnis stipriai įlenkė virš veikiančios picerijos, tad dvylika žmonių teko evakuoti, o pastatą užtverti stop juosta. Kad sniegas tokių bėdų pridarys prekybos centro savininkas nesitikėjo.

„Skaičiuosime, pasižiūrėsime. Žala nemaža, bet pakeliama. Pastatas yra apdraustas, tad viskas bus gerai“, – tęsė A. Vaišvila.

Specialistai pažymi, kad jau 20 centimetrų sniego storis yra kritinis, kai kyla grėsmė ir pastato konstrukcijai, ir žmonių saugumui.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Vietomis, daugiau pasnigus, viršija skaičiuotinas apkrovas, ir stogai, metalinių ar lengvų konstrukcijų neatlaiko sniego apkrovos. Ypač, jeigu atodrėkis, tada sniegas priima papildomą vandenį, padidėja apkrova. Ir ypač plokšti, lengvų konstrukcijų stogai gali griūti“, – kalbėjo Gargždų Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Arūnas Armalis.

Nukasti sniegą nuo stogų, terasų raginami ir gyventojai. Ką su stogu daryti pasisakė ir Plikių pagrindinės mokyklos vadovė.

„Bandysime pasiekti per langus ir numušti tas kepures, kad nebūtų vaikams problemų, jeigu kas nors nusileistų ant galvos“, – sakė Plikių pagrindinės mokyklos direktorė Audronė Vaičiulienė.

Plikių mokykla, į kurią mokyklinis autobusas vaikus suveža iš aplinkinių kaimų, antradienį buvo tuščia, pamokos vyko per nuotolį. Pirmadienį taip pat dėl pūgos ir gausaus sniego teko anksčiau baigti.

„Matėme jau apie 11 val., kad kažin, ar vaikus pavyks parvežti įprastu laiku. Todėl išsikvietėme mūsų vežėją ir paprašėme, kad 12 val. būtų galimybė jau vaikus vežti namo. Su ta situacija susitvarkėme, beveik visus vaikus parvežėme, reikėjo kelis tėvelius pasikviesti, kad patys atvažiuotų, nes prie jų autobusui nepavyko privažiuoti“, – tęsė A. Vaičiulienė.

Klaipėdos rajone į dvi mokyklas vakar mokiniai iš viso nevažiavo, o į vieną susirinko, bet trumpam. Namo teko grįžti dingus elektrai.

Gretimame Kretingos rajone ne visi vaikai irgi į mokyklą eina, pusėje mokyklų pamokos vyksta nuotoliniu būdu.

Regione apie 70 kartų ugniagesiams teko vykti šalinti nuvirtusių medžių. Jie apgadino kelias mašinas, užvirto elektros laidus.

„Jau kelintą dieną be elektros, namuose – generatorius. Galbūt kažkas nulūžo, užvirto, nugriuvo“, – teigė Nausodžio kaimo gyventojas.

Į kai kuriuos kaimus tenka gabenti net vandenį, bet žemaičiai – optimistai.

„Kai čia sniegas nukris, mes visi sutūpsim. Dabar šiek tiek tirpsta. Mums nereikia greitosios, mes patys pasigydome“, – kalbėjo moteris.

„Žiema yra žema, gerai, kad yra žiema“, – teigė gyventojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baronas

Baronas portretas
Vai vai kokia katastrofa, dabar pasiims draudimą ir toliau pasišvylpdami didins kainas ir nurenginės žmones

Sara,

Sara, portretas
Tai nesvarbu kad y Europa ystpojiom tai nereiškia kad gyvenam kaip europiečei

KLP

KLP portretas
Ups, kaip tai galėtų nutikti pažangioje Europos šalyje su geresniais standartais. Maniau, kad taip gali atsitikti tik trečiojo pasaulio šalyse, pavyzdžiui, Rusijoje. :D
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių