Quantcast

Klaipėdos rajone prasideda apšvietimo modernizavimo darbai

  • Teksto dydis:

Konkursą laimėjusi įmonė „Indikacija“ pirmadienį Klaipėdos rajone pradėjo beveik metus truksiančius darbus, kurių metu bus atnaujinta visa rajono apšvietimo sistema, pranešė vietos savivaldybė.

„Reikia pripažinti, kad rajono apšvietimo sistema jau gana sena. Senos lempos suvartoja didelį kiekį energijos, kuri šiuo metu itin brangi. Dar ankstesnėmis kainomis esame skaičiavę, kad sutvarkius visą apšvietimo tinklą sutaupytumėme kasmet apie 200 tūkst. eurų. Bet akivaizdu, kad esant dabartinėms elektros kainoms ši suma bus gerokai didesnė“, – pranešime sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Anot jo, iš viso rajone bus pakeisti apie 3000 šviestuvų, dar apie 1000 bus pakabinta naujų, tad įgyvendinus šį projektą, anot mero, bus ne tik šviesiau ir patogiau gyventojams, bet ir taupiau.

Darbai vyks visose 11-oje seniūnijų. Šio apšvietimo tinklo modernizavimo projekto vertė siekia beveik du milijonus eurų, pusė šios sumos yra gauta iš valstybės biudžeto.

Kiekvienoje seniūnijoje, priklausomai nuo turimo apšvietimo tinklo ilgio, bus keičiama nuo keliasdešimties iki kelių šimtų naujų šviestuvų. Visi darbai turėtų užtrukti maždaug devynis mėnesius.

Šiuo metu visame rajone yra apie 250 kilometrų apšviestų gatvių ir visose vyks vienokie ar kitokie darbai. Be išimties visur senos lempos bus pakeistos LED šviestuvais, o ten, kur reikia, ‒ ir senos atramos, atnaujinti tinklai, pastatytos naujos valdymo spintos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dienraščiui

Dienraščiui portretas
Rašykit į rajono dieraštį apie rajono šviestuvus.Prie ko čia Klaipėdos miestas,ir Klaipėdos dieraštis.

Simona

Simona  portretas
Yra ir visai neapšvietų gatvių, baisu ir vaiksčioti.

to Patenkintas

to Patenkintas portretas
Kai nežinai ir nesusidures tai ir užtenka. Kaip dieną šviečia nebent tik kai gerad oras. kas yra akinimas turbūt ir žinai? Skirtumą pamatytume įsijungęs senas ir naujas gatvės nuotraukas. Su LED sviesų tik po lempa.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių