Quantcast

Klaipėdos rajone formuojama nauja valdančioji koalicija

  • Teksto dydis:

Trys Klaipėdos rajono tarybos frakcijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Socialdemokratų partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Kuriam kartu“ bei Tarybos narys Jonas Dumašius, pasirašė pareiškimą formuoti naują valdančiąją koaliciją.

Apie tai penktadienį pranešė Klaipėdos rajono savivaldybė.

Pernai balandį Klaipėdos rajone Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų partija ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija buvo pasirašę koalicijos sutartį ir suformavę naują valdančiąją daugumą, kurioje buvo 15 iš 27 rajono tarybos narių.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausantis meras Bronius Markauskas buvo tapęs mažumos atstovu.

„Visus metus būdamas mažumoje nuolat kartojau, kad man trūksta dėmesio svarbiems darbams, strateginiams rajono tikslams. Tikiu, kad turėdami daug politinės patirties, sugebėsime rasti bendrą kalbą ir susidėlioti pagrindinius strateginius tikslus, kurie svarbūs rajonui“, – sako Klaipėdos rajono meras.

Nuo kadencijos pradžios iki pernai balandžio Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos valdančiąją daugumą sudarė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio frakcijos ir visuomeninio rinkimų komiteto „Bendrai geriau“ tarybos narių grupė.

Kaip skelbiama pranešime, šiuo gegužę pasiektu susitarimu siekiama išjudinti įstrigusius svarbius rajono strateginius infrastruktūros objektus, tokius kaip Gargždų daugiafunkcis sporto centras.

Partijos susitarė tęsti strateginius darbus ir teikti prioritetą svarbiems kultūros, švietimo, socialinės srities objektams.

Artimiausiu metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Socialdemokratų partija bei Visuomeninis rinkimų komitetas „Kuriam kartu“ dar turi pasirašyti ir naują koalicijos sutartį, kurioje būtų numatyti ir pagrindinės ateinančių metų darbų bei tikslų gairės.

„Formuojant koaliciją, mes socialdemokratai, prioritetu visuomet laikėme lygiateisiškumo ir lygiavertiškumo principą tarp partnerių. Problema ta, kad ankstesniojoje daugumoje to pritrūko“, – teigia Socialdemokratų frakcijos pirmininkė Ligita Liutikienė.

„Ši dauguma, tai Centro kairės koalicija, kurią, manau, ir norėjo matyti rinkėjai, todėl geriau vėliau nei niekada. (...) Labai svarbu, kad pavyktų vėl suvienyti ir motyvuoti administracijos komandą, nes tai lems artimiausių mėnesių sėkmę Klaipėdos rajonui“, – sako Visuomeninio rinkimų komiteto „Kuriam kartu“ frakcijos seniūnas Sigitas Karbauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Ak ir čia įsikišo Karbauskis, tai jau nieko gero nesitikėkit...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių