Quantcast

Klaipėdos politikės namus atakuoja kiaunės

Klaipėdos miesto tarybos narė Alina Velykienė vargsta dėl gyvosios gamtos kaimynystės. Moters išpuoselėtus gėlynus naktimis kažkas išknisa. Kai niekdariai ėmė rausti antrame aukšte esančios terasos vazonus, politikei teko imtis seklio vaidmens.

"Iš pradžių aplink antrojo aukšto langus braižėsi katinai. Bet mes su jais viską išsiaiškinome. O kai naktimis kažkas ėmė išrausti vazonus su gėlėmis, man trūko kantrybė", – pasakojo A.Velykienė.

Moters kotedžas stovi Naikupės gatvėje. Aplinką stebi vaizdo kameros. Vieną naktį jos užfiksavo, kas ir kokių lobių ieško A.Velykienės vazonuose.

Vaizdo įraše matyti, kaip į teritoriją kuo ramiausiai atžingsniuoja du žvėreliai. Veiksmas vyksta šiek tiek po vidurnakčio. Vienas ilgauodegis domisi kažkuo aplinkui, o kitas, pakasinėjęs pievą, ritinėjasi joje.

Iš vaizdo įrašo galima spręsti, kad gyvūnėliai jaučiasi kaip namuose. Tikriausiai pasigirdus kažkokiam garsui, antrasis žvėriukas iš vaizdo kameros akiračio dingsta, prieš tai smalsiai styptelėdamas ant užpakalinių kojų.

"Gal žebenkštis, gal šermuonėlis? Nežinome. Gyvoji gamta", – pečiais gūžčiojo A.Velykienė.

Rožes, hortenzijas ir kitas gėles klaipėdiečiams jau teko apkaišyti pagaliukais, kad smalsūs žvėreliai neknistų šaknų.

"Tada į vazonus įkibo. Matyt, randa kažkokių lervų", – spėjo A.Velykienė.

Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis, pažiūrėjęs filmuotą medžiagą, spėjo, kad politikės gėlynus knisa akmeninė kiaunė.

Gamtininko pasidalytą fotografiją apžiūrėjo net keli rimti gyvosios gamtos specialistai. Būta diskusijų, kad miesto viduryje galėjo šeimininkauti ūdros, o toks faktas sukėlė nuostabą.

Tačiau kiti mokslininkai linko prie to, kad politikės kaimynystėje įsikūrė akmeninės kiaunės.

"Vis dėlto galvojama, kad tai akmeninė kiaunė. Filmuota naktį, tad gerai nesimato. Reikėtų, kad šeimininkai nufotografuotų pėdsakus. Galima padėti šunų maisto toje vietoje, kur minkšta žemė. Filmuotoje medžiagoje užfiksuotas toks rakursas, kad lieka abejonių", – sakė E.Paplauskis.

Akmeninė kiaunė – kiauninių šeimos žvėrelis, ant kaklo nuo žandų iki priekinių kojų yra balta dėmė.

Šie gyvūnai minta graužikais, vabzdžiais, vaisiais ir uogomis. Puikiai gaudo žiurkes, o prispirti bado medžioja paukščius.

"Kiaunės geriau už katinus laipioja stogais. Jos puikiai gaudo balandžius", – pastebėjo E.Paplauskis.

 

blob:https://www.youtube.com/2f182ad0-2c7a-4996-9a79-93e81cdd728d

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramunė

Ramunė portretas
Senai kiaulėms ten gyvena,kotedže ant stogo anūkė aptvare ,paliko triušį - papjovė...

Tai kad

Tai kad portretas
Ju visame mieste yra.

negi

negi portretas
Kiaune lanko giminaites?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių