Quantcast

Klaipėdos politikai pasigedo įstaigos naudos analizės

Šią savaitę Klaipėdos politikams bus pateikta viešosios įstaigos "Klaipėda ID" 2020 m. veiklos ataskaita. Prieš tai ją išklausę Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pasigedo įstaigos naudos miestui analizės.

Komanda išsivaikščiojo

Oficialiai "Klaipėda ID" užsiima investuotojų pritraukimu į uostamiestį ir jų aptarnavimu, investicinės aplinkos gerinimu Klaipėdoje, ekonomine miesto rinkodara.

Pernai vasarį iš įstaigos pasitraukė direktorius, visus metus jai vadovavo laikini vadovai.

Buvo organizuoti du konkursai direktoriui atrinkti. Nuo šių metų pradžios "Klaipėdai ID" vadovauja Eglė Songailienė.

Įstaigoje pasikeitė ir keturi darbuotojai. Todėl, anot Klaipėdos savivaldybės Ekonominės plėtros grupės vadovės Redos Švelniūtės, vienas didžiausių tikslų buvo formuoti ir stiprinti "Klaipėdos ID" komandą.

Esą jiems tai pavyko. Pernai įstaigos veiklos rezultatas buvo teigiamas, uždirbti pavyko daugiau nei 65 tūkst. eurų pelno.

"Kalbant apie investuotojų pritraukimą ir aptarnavimą, reikia pripažinti, kad šiuo metu įstaiga nėra pajėgi savarankiškai vykdyti tiesioginių Klaipėdos pardavimų, kurie susiję su žmogiškaisiais ištekliais. Šiuo metu "Klaipėdoje ID" dirba vienas pardavėjas ir, stiprinant šią sritį, ateityje reikia galvoti apie papildomus žmogiškuosius resursus", – teigė R.Švelniūtė.

Vardijo įstaigos nuopelnus

Pasak R.Švelniūtės, tam, kad veikla nesustotų, buvo pasitelkti tarpininkai – "Investuok Lietuvoje" ir Klaipėdos LEZ'as.

Esą buvo aktyviai dirbama investuotojų aptarnavimo srityje, su verslais, kurie planavo plėtrą Klaipėdoje.

"Ir įstaiga čia prisidėjo reaguodama į visas gautas užklausas. Organizavo susitikimus investuotojams su derinančiomis institucijomis, su ekspertais. Kitaip tariant, įvairiais būdais lengvino verslo plėtrą Klaipėdos mieste", – sakė ataskaitą Finansų ir ekonomikos komiteto nariams pristačiusi R.Švelniūtė.

Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Aidas Kaveckis pasitikslino, ar tiesa, kad "Klaipėda ID" pritraukė investuotoją Klaipėdos LEZ’ui?

"Ne visai taip, mes padėjome LEZ’o pritrauktam investuotojui bendrauti su visomis institucijomis tam, kad laiku būtų gautas statybos leidimas ir kad būtų įgyvendintas pažadas, kurį davė LEZ’as pritraukdamas šį investuotoją. Negalima sakyti, kad mes atstovavome LEZ’ui. Mes atstovaujame ir visiems kitiems investuotojams, šiuo metu dirbame su paslaugų srities investuotoju", – patikslino E.Songailienė.

Parūpo pinigų klausimas

Komiteto narys Arvydas Vaitkus teiravosi, kiek įstaiga "Klaipėda ID" gavo lėšų iš savivaldybės. Be to, paprašė apibūdinti, kokia iš tos veiklos nauda buvo klaipėdiečiams.

"Iš savivaldybės buvo gauta 323 tūkst. eurų. Visų pinigų mes pernai nepanaudojome. Į biudžetą grąžinome 74 tūkst. eurų. Lėšų nepanaudojome dėl pandemijos ir dėl darbuotojų stokos. Kai kurios veiklos buvo sustojusios, nebuvo komandiruočių, nebuvo renginių, kai kurios užsienyje turėjusios pasirodyti publikacijos nebuvo išspausdintos, panaudojome tik tuos pinigus, kuriuos buvo būtina vykdyti veiklai, numatytai mūsų strateginiuose planuose", – komiteto nariams dėstė E.Songailienė.

Ji pripažino, kad didžioji dalis įstaigos išlaidų yra darbo užmokestis. Tad esą buvo "labai daug darbuotojų darbo valandų investuota į investuotojų atėjimą".

"Iš tikrųjų gal po kelerių metų mūsų nebereikės, gal verslas ir mokslas išmoks tarpusavyje bendradarbiauti, bet kol kas tenka tuos tinklus megzti. Jei tęsime tą darbą, turėsime mokslą, kuris geriau atliepia investuotojų poreikius ir kartu turėsime didesnę ekonominę vertę kuriančius investuotojus", – tikino E.Songailienė.

A.Vaitkus paprašė, kad įstaigos išlaidų ir naudos analizė vis dėlto būtų atliekama, tada esą būtų aiškus vaizdas, kokia yra įstaigos "Klaipėda ID" nauda miestui.

Komitetas pritarė šiam siūlymui, o kartu ir įstaigos 2020 m. veiklos ataskaitai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ita

Ita portretas
Istaigele pasipinigavimui darbas del darbo ,svarbu alga o rezultatas.........apie 300000 tukstanciu ......oij koks turtingas miesto biudzetas .....neukiskumas ....

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Pridursiu porą skaičių, šaltinis - rekvizitai lt. Darbuotojų - 13, vidutinis mėnesio atlyginimas - 2058 eurai. Kam ta analizė? Nauda trylikai miestiečių yra akivaizdi. O kaip gaunamas pelnas? Iš savivaldybės duodamo trečdalio milijono atlyginimams išleidžiama ne visa suma, likutis paskelbiamas pelnu. Kongenialu! - pasakytų garsusis Ostapas Benderis.

>

> portretas
Kaip suprantu eilinis LEZo filialas,pumpuoti i kisenes pinigelius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių