Quantcast

Dėmesio: daliai klaipėdiečių – išbandymas šaltu vandeniu

Pietinės Klaipėdos dalies gyventojams šiomis dienomis – išbandymas šaltu vandeniu. Šią savaitę vyks hidrauliniai bandymai. Tikimasi, kad bent jau daliai gyventojų karštas vanduo grįš nuo trečiadienio.

Kaip ir planuota anksčiau, šią savaitę pietinėje miesto dalyje vyks hidrauliniai bandymai. Numatoma, kad padidintu slėgiu Klaipėdos miesto šilumos tinklai, esantys į pietus nuo Kauno gatvės, bus bandomi rugpjūčio 11 d.

Tikimasi, kad bandymai pavyks sklandžiai, ir kai kurie gyventojai be karšto vandens turės prabūti vos daugiau nei parą.

Pastatų šilumos ūkių prižiūrėtojai šilumos įvaduose nuimti akles ir paruošti vandens pašildymo įrenginius raginami jau trečiadienį – rugpjūčio 12 d.

"Tikimės, kad viskas bus gerai. Bent jau pagrindiniai magistraliniai tinklai yra pakeisti. Pietinėje miesto dalyje turime senų kvartalinių tinklų, bet didžiajai daliai miesto ir namų tikimės gauti termofikacinį vandenį, kad galėtų pradėti ruošti karštą vandenį", – teigė bendrovės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris.

Esama ir tokių tinklų, kurie nėra ypač seni, tačiau jų būklė – prasta.

"Tam tikruose kvartaluose tinklų statyba nebuvo labai gera. Kai kur gruntiniai vandenys yra aukštai, kai kur drenažai neveikia, ir tinklai būna apsemiami. Tuomet vamzdžiai mirksta vandenyje, atsiranda korozija, o po tokio didelio spaudimo jie trūksta. Taigi yra niuansėlių, bet tikimės, kad neturėtų būti labai didelių bėdų ir jas pavyks kaip įmanoma greičiau likviduoti", – dėstė A. Smaguris.

Per savaitę karštas vanduo turėtų sugrįžti net ir ten, kur bus užfiksuota gedimų.

Tiesa, vartotojams, įsikūrusiems Šilutės pl. 19, 19C, 27, 29, šilumos energijos tiekimas karšto vandens gamybai nebus nutrauktas, mat šie namai buvo išbandomi kartu su šiaurinės miesto dalies.

"Klaipėda" jau rašė, kad iškart po šildymo sezono pabaigos vykdavę hidrauliniai bandymai šiemet dėl karantino buvo perkelti į vasarą.

Hidrauliniai bandymai šiaurinėje miesto dalyje įvyko liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių