Quantcast

Klaipėdos pašto veiklas vienys jūrinė tematika

  • Teksto dydis:

Rengiami planai senajam Klaipėdos paštui atgaivinti. Miesto atstovų teigimu, svarbu pasirūpinti, kad statinys toliau nenyktų, nekeltų grėsmės praeiviams. Šiuo metu savivaldybėje ryškėja pašto įveiklinimo koncepcija. Apsispręsta, kad pašto veiklas jungs jūrinė tematika.

Prieš dvejus metus parengtos galimybių studijos rengėjai pašto rūmų komplekse siūlė kurti daugiafunkcę kultūros erdvę – Klaipėdoje gimusio astronomo F. W. Argelanderio mokslo ir meno centrą su muziejinėmis, renginių, rezidencijų funkcijomis, taip pat siūlyta komunikacijos centro koncepcija, orientuota į ryšių ir komunikacijos centrą, kuriame būtų pristatomas istorinis paveldas ir šiuolaikinės technologijos.

Naujosios miesto valdžios siekis – kad pašto veiklas jungtų jūrinė tematika.

Tad galimybių studija turėtų būti papildyta jūrine tematika, planuojant sukurti įvairias ekspozicijas, edukacijas supažindinant su jūrine navigacija, jūrine komunikacija istoriniame ir dabarties kontekste, taip sujungiant jūrinę, astronominę ir komunikacinę tematiką, numatyti patrauklių interaktyvių objektų, pavyzdžiui, laivo įvedimo į Klaipėdos uostą simuliatorių.

Pirmajame pašto aukšte turėtų būti atspindima ir istorinė pastato funkcija – čia turistai turėtų galimybę išsiųsti atviruką su miesto vaizdu ir antspaudu į savo šalį. Tai labai populiaru užsienio turistų traukos taškuose.

XIX a. pabaigoje statytas Klaipėdos centrinio pašto pastatas liko nenaudojamas, kai 2019 m. iš jo išsikraustė bendrovė Lietuvos paštas.

Nors iš pradžių pastatą ketinta parduoti aukcione, 2022 m. Vyriausybė paskelbė paštą kultūros paminklu. Šis sprendimas užtikrina, jog istorinis pastatų kompleksas liks atviras visuomenei, taip pat tai atvėrė geresnes finansavimo galimybes.

Šiuo metu pašto komplekso pastatus valdo Kultūros infrastruktūros centras, kuriam Vyriausybė objektą perdavė patikėjimo teise.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių