Quantcast

Klaipėdos pareigūnų taikiklyje – senamiesčio barai

Nesibaigiantys gyventojų skundai dėl triukšmo ir kitų viešosios tvarkos pažeidimų senamiestyje apkrovė ir Klaipėdos savivaldybės kontrolierius, ir policiją. Todėl, artėjant vasaros sezonui, pareigūnai žada ypatingą dėmesį skirti karščiausiems Žvejų gatvės taškams.

Statistika sukėlė nerimą

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis su barų ir kavinių savininkais, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovais, Klaipėdos bendruomenių asociacijos pirmininku, senamiesčio seniūnaičiu Renaldu Kulikausku susitiko aptarti blogėjančios situacijos.

Klaipėdiečiai jau beveik metus be perstojo piktinasi Žvejų g. 4 daugiabučiame name įsikūrusio naktinio baro "Bardakas" veikla.

Žmonėms taip pat užkliūva šalia esantis muzikinis klubas "Bluez", barai "Faksas", "Bukowski" ir kiti. Visi jie yra įtraukti į policijos karščiausių taškų sąrašą.

Viršininkas įspėjo, kad iškvietimų skaičius Žvejų gatvėje pastaruosius tris mėnesius, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, kardinaliai augo.

Per 2018-uosius uostamiesčio policija sulaukė beveik 300 pranešimų (tarp jų – 109 iškvietimai dėl triukšmo), susijusių su viešąja tvarka minėtuose baruose. Todėl akivaizdu, kad situacija nėra gera.

Sausį, vasarį ir kovą daugiausia iškvietimų gauta naktinių barų "Bardakas" (Žvejų g. 4) ir "Mr. Bond" (Žvejų g. 10) adresais.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, nuo šių metų pradžios adresu Žvejų g. 4 buvo gauta 15 iškvietimų.

"Mums tai yra daug. Senamiestis – traukos objektas, kur renkasi jaunimas, o vasaros laikotarpiu suvažiuoja svečiai iš viso pasaulio. Todėl didžiausia ir šiandien aktualiausia Žvejų gatvės ir apskritai viso senamiesčio problema yra triukšmas", – kalbėjo G.Mačiulaitis.

Nuo muštynių iki vagysčių

Dienraštis neseniai rašė, kad dėl "Bardake" naktimis sklindančios muzikos ir vibracijos žmonės negali normaliai ilsėtis.

Maža to, paryčiais apsvaigę baro klientai šūkauja, daugiabučio pakampiuose privemia, pridergia, kitaip drumsčia viešąją tvarką, neduodami ramybės vietos gyventojams.

Šie su baime laukia artėjančios vasaros ir švenčių maratono, kai naktinėtojų srautai "Bardake" dar padidės.

Kaip teigė Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas, didžiausias krūvis pareigūnams tenka liepą, rugpjūtį, rugsėjį bei gruodį per didžiąsias metų šventes.

Policija į senamiesčio barus kviečiami ne tik dėl triukšmo, bet ir įvykusių konfliktų, muštynių, vagysčių.

Kartais įkaušusius klientus pasilinksminimo vietose sužaloja ir apsaugos darbuotojai.

Negali iš baro žmogus išeiti lūžusiu žandikauliu.

"Savo darbe mes irgi kiekvieną dieną bendraujame su provokuojančiais, konfliktuojančiais asmenimis. Tačiau tvarka ir saugumas turi būti užtikrinami. Negali iš baro žmogus išeiti lūžusiu žandikauliu", – atkreipė dėmesį G.Mačiulaitis.

Viltys – naujai valdžiai

G.Mačiulaitis priminė, kad pernai "Bardako" savininkams miesto valdžia davė laiko iki sausio 1-osios išspręsti triukšmo problemą.

Nors savo pažadus baro atstovai tikino tesėję, taikiai sutarti su gyventojais jiems vis tiek nepavyksta.

Žmonės ir toliau skundžia verslininkus Klaipėdos savivaldybei, policijai.

"Mes savo įpareigojimus įvykdėme, įrengėme gana stiprią garso izoliaciją. Maksimaliai darome, ką galime. Atlikti garso matavimai, tiek mūsų pačių iniciatyva, tiek gyventojų. Ir viršijimo nebuvo", – susitikimo metu sakė "Bardako" atstovai.

Panašu, norint išspręsti verslininkų ir gyventojų konfliktą, reikės ryžtingesnių miesto politikų veiksmų.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, klausimas dėl "Bardako" veiklos apribojimo būtų svarstomas miesto taryboje, jei Klaipėdos savivaldybės administracija, surinkusi visus faktinius įrodymus, parengtų tokį sprendimo projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ola

ola portretas
Viršūnė, gyventojai nusiperka butus senamiesty, pirkimo sutarty pasirašo, kad sutinka, kad būtų baras ir paskui cypia, kad triukšmas. Juk žinojo ką pirko. Parduokit butus ir kraustykitės prie Lėbartų tai tikrai ramybė bus užtikrinta. dar spygliuta tvora apsitverkit, nes kiškis į teritoriją gali įbėgti.

Problemos esme

Problemos esme portretas
Visa beda tame, kad nera aiskiai, konkreciai ir tikslingai reglamentuota leistina komercine veikla daugiabuciu namu komercinese patalpose, kaip ir nera isaiskintos savokos baras, naktinis klubas, ir pan. Nes siuo atveju baras Bardakas, prisidenges baru, vykdo naktinio klubo veikla, kuria leisti savivaldybes administracija, budama sveikame prote, gyvenamajame name nu niekaip negaletu. O dabar visiems patogu, susimoka kam kiek reikia ir tiek. Beje, apie savivaldybe, ir ju patikrinimus, jie visiskai nieko verti, kadangi, kai tik patikrinimas, beje, visada planinis, taip ir viskas gerai, be pazeidimu, o kai tik gyventojai iskviecia policija, tai jie net su savo kameromis nufilmuoja, kaip Bukowski savo lauko kavineje jau po 00.00 val. prekiauja alkoholiu, kas yra draudziama, arba kaip barai tarpusavyje lenktyniauja kas garsiau :) Todel visoje sitoje situacijoje kalta saviavldybes administracija, kuri licencijuoja veikla, daro patikrinimus, o rezultatai tokie kokius matome.

Tam T

Tam T portretas
Klaipėda nėra kurortinis miestas. Čia žmonės naktį miega, o ryte eina į darbą,
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių