Quantcast

Klaipėdos paplūdimių gelbėtojams – nauja įranga

Klaipėdos paplūdimiuose budinčių gelbėtojų įranga sukėlė klausimų poilsiautojui. Stebėjęs, kaip vyrai esą vargsta, nuleisdami vandens motociklą į vandenį, gyventojas tikino, kad operacijos metu vos neapvirto keturratis, kuriuo technika ir turėjo pasiekti vandenį.

Tačiau biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki aiškino, kad gelbėtojai laukia naujos gervės, kuria vandens transporto priemonės nuleidžiamos į vandenį.

"Šiuo metu keičiame gervę, senoji sugedo, laukiame, kol bus sumontuota naujoji. Laikinai vandens motociklą ir valtį į vandenį nuleidžiame keturračiu. Yra nedidelis nusileidimas, slipas, tik pasitaiko, kad šlapiame smėlyje užstringa keturračio ratai", – kalbėjo A.Siakki.

Gelbėtojai aiškino, kad įranga į vandenį patenka per keliolika minučių.

"Kiekvieną rytą gelbėtojai nuleidžia techniką į vandenį, iškelia ją vakare. Įranga paruošiama pačioje darbo dienos pradžioje. Nėra buvę, kad nutiktų nelaimė, o technika nebūtų paruošta", – sakė A.Siakki.

Anot gelbėtojų, kai jūroje bangavimas nemažas, pajūrio smėlis būna tampresnis.

"Tik nurimus audroms, paplūdimiu ėmus vaikščioti poilsiautojams, smėlis pasidaro klampesnis. Nežinau, ką tiksliai matė poilsiautojas ir kodėl jam kilo klausimų, bet galiu patikinti – gelbėtojai yra instruktuoti ir moka tvarkytis su technika", – aiškino A.Siakki.

Šiuo metu pajūrio gelbėtojai Smiltynės bei Melnragės paplūdimiuose turi po keturratį ir vandens motociklą. Kai nėra bangavimo, gelbėjimui ir patruliavimui naudojama valtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių