Quantcast

Klaipėdos nakvynės namai nestokoja benamių dėmesio: užimtos visos įrengtos vietos

Uostamiesčio benamiai pamėgo šiemet Dubysos gatvėje pradėjusius veikti laikino apnakvindinimo namus. Šiuo metu visos čia įrengtos vietos užimtos, tačiau vėstant orams pasiruošta priimti ir daugiau vargetų.

Priims daugiau

Neseniai Dubysos g. 39 oficialiai atidarytas naujas Klaipėdos nakvynės namų padalinys nestokoja miesto bėdžių dėmesio.

Pasak įstaigos direktorės Almos Kontrimaitės, šiuo metu visos padalinyje teikiamos laikino apnakvindinimo vietos – užimtos.

"Tačiau mes bendradarbiaujame su Lietuvos kariuomene ir esame numatę papildomų vietų. Turime čiužinių ir yra galimybė, jei reikės, tiesti juos kiekviename kambaryje", – pasakojo pašnekovė.

Kai orai smarkiau atvės, o nakvynės namuose nebus laisvų vietų, pernakvoti ant čiužinių galės priimti 17 benamių.

Mes bendradarbiaujame su Lietuvos kariuomene ir esame numatę papildomų vietų. Turime čiužinių ir yra galimybė, jei reikės, tiesti juos kiekviename kambaryje.

Išblaivinimo neprireikė

Naujajame uostamiesčio nakvynės namų padalinyje teikiama ir nauja, vadinamoji saugios nakvynės paslauga, kai neblaivūs benamiai gali atvykti nusnausti, išsiblaivyti.

"Šios paslaugos poreikio lyg ir nėra", – pastebėjo A. Kontrimaitė.

Įstaigos vadovės teigimu, per naujojo padalinio darbo laiką būta keleto asmenų, kuriuos buvo atgabenę greitosios pagalbos medikai bei policijos pareigūnai, tačiau padauginusieji neatitiko įstaigos reikalavimų ir nebuvo priimti.

Norintieji pasinaudoti saugios nakvynės paslauga turi turėti medicininę pažymą, kad tik tokios pagalbos ir tereikia, taip pat toks žmogus turi būti benamis.

Padeda darbuotojai

Dienomis naujuose nakvynės namuose bėdžių laukia socialinė darbuotoja, kuri stengiasi padėti žmonėms įveikti juos ištikusias krizes.

Būna atvejų, kai galimybe naujajame padalinyje nusiprausti ar sušilti benamiai pasinaudoja ir dieną.

"Jie gali nusiprausti, gauti reikalingos informacijos, darbuotoja tarpininkauja sprendžiant benamių klausimus", – dėstė A. Kontrimaitė.

Niokoja turtą

Pasitaiko, kad bėdžių pamėgtuose nakvynės namuose kyla ir audrų – įsiplieskia konfliktų, benamius tenka raminti.

Įstaigos vadovė pripažino, kad pasitaiko atvejų, kai į pagalbą tenka šauktis policijos pareigūnus ar apsaugininkus.

"Jau yra buvę keletas atvejų, kai jie pažeidė mūsų vidaus, viešąją tvarką, nesaugo mūsų įstaigos turto ir inventoriaus", – paaiškino A. Kontrimaitė ir patikino, kad tokie incidentai įstaigos darbuotojams nėra naujiena, tad situacija – valdoma.

Projektui įgyvendinti iš viso skirta per 548 tūkst. eurų. Didžioji dalis – kiek daugiau nei 424 tūkst. eurų – ES lėšos, per 123 tūkst. eurų – iš savivaldybės biudžeto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Sunki benamio dalia. Reikėtų jų dieną neišvaryti iš nakvynės namų, duoti pavalgyti.

Pasatė

Pasatė portretas
Šalia DEPO , kad ir maitinimas ''nemokamas''.

Komedija

Komedija portretas
Viskakai neisbaigtas ir neismastytas projektas...dare, kad tik daryti...o dabar turi ka turi...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių