Quantcast

„Klaipėdos naftos“ sausio-spalio pardavimo pajamos mažėjo 24,9 proc.

„Klaipėdos naftos“ preliminarios sausio-spalio pardavimo pajamos sudarė 64,4 mln. eurų ir buvo 24,9 proc. mažesnės nei pernai.

Naftos terminalų preliminarios pardavimo pajamos siekė 2,2 mln. eurų ir, palyginti su pernai, buvo 15,4 proc. mažesnės. Naftos terminalų šių metų dešimties mėnesių preliminarios pardavimo pajamos siekė 26,0 mln. eurų ir yra panašaus lygio kaip pernai, praneša bendrovė „Nasdaq Baltic“ biržoje.

„Pagrindinis veiksnys, darantis įtaką bendram „Klaipėdos naftos“ pajamų rezultatui, yra žemesnės Klaipėdos SGD terminalo pajamos, kurias lėmė bendrovės 2019 metais priimti sprendimai optimizuoti SGD terminalo Klaipėdoje infrastruktūros kaštus, atitinkamai sumažinant saugumo dedamąją Lietuvos dujų vartotojams nuo 2020 metų. Įgyvendinant šį sprendimą, „Klaipėdos naftos“ pajamos už šių metų dešimt mėnesių yra 22,4 mln. eurų mažesnės“, – teigiama vadovybės komentare.

Preliminarios bendrovės SGD terminalo Klaipėdoje spalio pardavimo pajamos buvo 3,5 mln. eurų. 2019 metais spalį – 5,9 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekonomistas

Ekonomistas portretas
Kaip mažinant "kaštus" gali kristi pajamos? Kokia šio pranešo prasmė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių