Quantcast

„Klaipėdos nafta“ ieško „Independence“ operatoriaus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo operatorei „Klaipėdos nafta“ ruošiantis išpirkti SGD laivą iš jį nuomojančios Norvegijos bendrovės „Hoegh LNG“ įmonė ieško, kas mažiausiai penkerius būtų laivo operatorius.

Jis užtikrins, kad laivas-saugykla „Independence“ veiktų saugiai, jį techniškai prižiūrės bei valdys rizikas, formuos įgulą bei koordinuos jos darbą, o ieškant operatoriaus bus svarbi jo patirtis naudojant tokius įrenginius, pranešė „Klaipėdos nafta“.

Bendrovės generalinis direktorius Darius Šilenskis sako, kad SGD terminalas tapo svarbiausia gamtinių dujų importo alternatyva regione, tad aukščiausio lygio kompetencijos naudojant sudėtingą laivą yra kritiškai svarbios.

„Samdydami rangovus efektyviau valdysime žmogiškuosius ir finansinius laivo eksploatacijos kaštus, galėsime priimti ekonomiškesnius sprendimus dėl laivo - terminalo priežiūros“, – pranešime teigė D. Šilenskis.

Sutartis su konkurso laimėtoju bus pasirašoma penkeriems metams su galimybe ją pratęsti dar iki penkerių metų.

„Independence“ „Klaipėdos naftos“ nuosavybe taps 2024 metų pabaigoje, o operatorių planuojama paskelbti iki 2023 metų birželio pabaigos. 

„Klaipėdos naftos“ akcininkai vasarį pritarė „Independence“ įsigijimui iš „Hoegh LNG“, iš kurios jis nuomojamas nuo 2014 metų, o sutartis baigsis 2024 metų pabaigoje.

„Independence“ išpirkimo kaina yra 153,5 mln. JAV dolerių (be PVM, šios dienos kursu – apie 145 mln. eurų). Rinkos reguliuotojo suderinta išpirkimo kaina siekia iki 138,4 mln. eurų (be PVM), ji neturi viršyti 160 mln. eurų (su PVM) – tokią sumą įmonei yra paskolinęs Šiaurės investicijų bankas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nus ... 10 metų senumo gelda

nus ... 10 metų senumo gelda portretas
bus daugiau nei dukart brangesnė nei nauja

Kažkas labai geras bizniukas

Kažkas labai geras bizniukas portretas
SGD laivo vertė apie 330 milijonų USD. Išperkamoji nuoma 10 metų su laivo priežiūra ir techniniu aptarnavimu gausis virš 500 milijonų USD ir kaip suprantu liekamoji išperkamo laivo vertė apie 160 milijonų eurų. Per 10 metų kažkas uždirs apie 200 milijonų ir finiše dar 160 milijonų europietiškų.. Aišku jei valdžios nurodymu pateikiamos kainos nėra n kartų sumažintos siekiant nešokiruot tautos.

О tai

О tai portretas
Kada šitam laivui priklauso sausas dokas?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių