Quantcast

„Klaipėdos nafta“ dovanos unikalias patirtis

Bendrovė "Klaipėdos nafta" (KN) aktyviai rengiasi į duris besibeldžiančiai didžiausiai šios vasaros fiestai – Jūros šventei. Jos dalyviams žadama pažerti neeilinių staigmenų. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į interaktyvią palapinę, leisiančią prisiliesti prie bendrovės kasdienybės, ir kerintį šokančių fontanų šou, nustebinsiantį unikaliu scenarijumi ir smilgininkais.

Kviečia tapti šeimos dalimi

KN Komunikacijos skyriaus vadovė Indrė Milinienė džiaugėsi, kad bendrovė jau ketvirtus metus yra Jūros šventės dalis.

Anot jos, kiekvieną sykį organizatoriai siekia lankytojams pasiūlyti įvairialypę programą, kurioje bendrovė yra ne tik partnerė ar rėmėja, bet ir organizacija, kurios tikslas – edukacinėje palapinėje šventės svečius, pasitelkiant inovatyvius sprendinius, supažindinti su KN veiklomis.

Klaipėdiečių ir miesto svečių simpatijų pelniusiame paviljone jau daug metų kuriamos neeilinės patirčių galimybės, leidžiančios svečiams suprasti, patirti, paliesti bendrovės kasdienybę.

"Šie metai vėl bus išskirtiniai, nes kviečiame šventės dalyvius tapti mūsų šeimos dalimi. Šiųmetinė tema – "KN šeima". Juk ne kiekvienas turi galimybę "pasimatuoti" bendrovės profesijas ir pažinti Lietuvos energetinę nepriklausomybę kuriančius procesus", – intrigavo I.Milinienė.

Atsakys į daug klausimų

Ar žinote, kokie specialistai rūpinasi mūsų šalies energetine nepriklausomybe? Ar kada nors norėjote bent vienai dienai tapti inžinieriumi/-e ar kapitonu/-e? Smalsu, kaip vienu piršto spustelėjimu suvaldyti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) laivą-saugyklą "Independence", o gal esate pasikaustęs naftos produktų versle?

Visus atsakymus norintieji ras Jūros šventės metu atvykę į KN paviljoną, kuris įsikurs vienoje žinomiausių uostamiesčio vietų – skvere prie "Meridiano" burlaivio.

"KN šeima" klaipėdiečius ir miesto svečius pasirengusi sutikti liepos 28–29 d. nuo 10 iki 22 val., o 30 d. – 10–17 val.

Komunikacijos skyriaus vadovė atskleidė, kad paviljone bus galima ne tik sužinoti daug naujų dalykų, bet ir išbandyti inovatyvias bei įtraukiančias pramogas, suteiksiančias galimybę pažinti nepaprastą KN bendruomenės veiklą.

Interaktyvūs pažintiniai kompiuteriniai žaidimai, improvizuota ekspozicija, įdomios pažintys – tai KN dovana šventės svečiams.

"Aplankykite KN šeimą, tapkite vienu iš bendrovės bendruomenės narių, pažinkite netikėčiausias ir įdomiausias profesijas, pažadinkite smalsumą, supraskite tau ir tavo valstybei reikšmingus procesus", – ragino I.Milinienė.

Lanko ir maži, ir dideli

KN informacinė palapinė kiekvienais metais sulaukia daug lankytojų – nuo mažų smalsučių iki svečių, tikslingai besidominčių bendrovės veiklomis.

Pirmus dvejus metus paviljone dėmesys buvo telkiamas į koncentruotą žinių perdavimą, pasakojant apie KN įgyvendintą SGD terminalo projektą bei apie vykdomą antžeminės SGD paskirstymo stoties projektą.

Praėjusį sykį virtualios realybės akiniais lankytojai galėjo stebėti, kur ir kaip atsiranda gamtos stichijos: žemė, oras, vanduo ir ugnis, kaip šie gamtos elementai koreliuojasi su naftos produktais bei dujomis. Taip pat norintieji savo akimis galėjo pamatyti, kuo skiriasi šviesiųjų naftos produktų ir tamsiųjų naftos produktų talpyklos, praskristi virš bendrovės teritorijos, virtualiai pasivaikščioti po visų mūsų Lietuvos energetinę nepriklausomybę – SGD laivą-saugyklą "Independence".

Smalsuoliai galėjo ne tik užduoti klausimus apie SGD terminalo veiklą, bet ir patyrinėti SGD laivą-saugyklą 360 laipsnių kampu.

Svarbus ir bendravimas

"Neabejotinai, tai ir yra mūsų tikslas, kad informacinėje palapinėje apsilankęs svečias pasijustų lyg tarp bendraminčių, būtų išgirsti jo klausimai, suteikta maksimali informacija ne tik apie bendrovę, bet ir paprastai šiltai pabendrauta", – tikino I.Milinienė.

Anot jos, labai vertinama, kai kalbinami svečiai pasidalija savo mintimis apie tai, ar KN pasirinkta tema, priemonės yra interaktyvios bei įtraukiančios dalyvauti procese.

"Iki šiol prisimename ir džiaugiamės, kai lankytojai į palapinę užsukdavo ne kartą, negana to, jie atvesdavo savo bičiulių, draugų, tėvų, giminaičių. Tai reiškia, jog tokio tipo pristatymai naudingi ne tik mums, kaip bendrovei, bet ir plačiajai visuomenei", – akcentavo pašnekovė.

Šou – įkvėpimui ir atokvėpiui

Novatoriška ir inovatyvi edukacija – ne vienintelė KN dovana uostamiesčio gyventojams ir svečiams.

Ir šiais metais bendrovė drauge su Jūros šventės organizatoriais kviečia nepraleisti progos apsilankyti viename labiausiai intriguojančių ir laukiamiausių renginių – šokančių fontanų, šviesos ir pirotechnikos šou, kuris vėl papuoš bei nuspalvins Jono kalnelį.

Šiųmetis vandens spektaklis, pavadintas "Muzikos garsai", skirtas įkvėpimui ir atokvėpiui.

Šventės dalyviai ir svečiai kviečiami grožėtis reginiu liepos 28 ir 29 d. Jono kalnelio užutėkyje. Pasirodymo laikai: 22:30; 23:30; 0:30; 1:15 val. Fontanų šou trukmė – apie 20 min.

Idėja neabejojo nuo pradžių

I.Milinienės teigimu, kiekvienais metais Jūros šventės organizatoriai drauge su šou partneriais sugeba rasti ir nustebinti šventės lankytojus ypač kūrybingu ir inovatyviu scenarijumi, vis kitokiu šviesos efektų, vizualinių netikėtumų bei pirotechnikos pritaikymu.

Šiais metais programa ne tik unikali, tačiau papildyta ir "Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės" metų simboliu – smilgininkais.

"Projekto autoriai – Klaipėdą ir jos kultūrinį gyvenimą puoselėjanti choreografė Agnija Šeiko drauge su šviesos menininku Linu Kutavičiumi ir muzikos autoriumi Kristijonu Lučinsku pasitelkė šviečiančias smilgas, kurios tarsi atspindi Pamario krašto žmogaus ir gamtos bendrystę, trapumą bei stiprybę", – atskleidė pašnekovė.

I.Milinienė pripažino, kad prieš ketverius metus susipažinusi su organizatorių pristatyta fontanų šou idėja bendrovė ja net nesuabejojo.

"Tuomet negalvojome apie tai, kiek šventės lankytojų išvys fontanų reginį. Buvo svarbu tikėjimas pačiu pasiūlytu sprendiniu, nes jis buvo kitoks, t. y. kūrybingas, inovatyvus. Iki šiol manome, kad šventės organizatoriai šį lūkestį pranoksta ir pateikia unikalius scenarijus bei jų išpildymą, sutelkiant projekte aukščiausio kalibro menininkus. O tai kiekvienas mūsų vertina. Juk idėjos unikalumas, jos realizavimas, kokybė, įspūdis, netikėtumo jausmas ir išlikusios nuostabios emocijos yra visa tai, kas suvienija ir atveda šventės lankytojus pasigrožėti fontanų reginiu", – įspūdingą šou pamatyti kvietė I.Milinienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kalbos darkytoja

kalbos darkytoja portretas
Patirtimis galima dalintis, jas skleisti, propaguoti, bet tik ne dovanoti. Tai lietuvių kalbos darkymas. Kur mokėsi ši žurnalistė?

Manot jie gali

Manot jie gali portretas
praeiti? Tegu nesapnuoja.Čia Lietuva kur ne tik žiniasklidai bet ir kitiems žmogams nieks neleis nekontroliuojamai nemaloniais priminimais drumsti miegančios visuomenės sapnų.Ar seniai Vilniuj signatarus teisė už nesankcionuotą mitingą?

miestietis

miestietis portretas
Tiek to praeikite,kaip visada miesto gatvemis kaip belaisviai-LT Jūrininkų sąjunga, Jūrų veteranų asociacija,kol uostas nebus miesto nieko nebus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių