Quantcast

Klaipėdos muzikiniame teatre – netikėtumai

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) vadovė Laima Vilimienė taps Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) generalinė direktorė. Šią naujieną trečiadienį oficialiai paskelbė Kultūros ministerija.

Iš konkurse dalyvavusių šešių pretendentų L. Vilimienė surinko daugiausiai komisijos balų.

Kultūros ministro atstovė spaudai Viktorija Vitkauskaitė informavo, kad procesas šiuo metu – derinamas.

„Konkursas į LNOBT vadovo postą ką tik įvyko, taigi visas procesas šiuo metu yra derinamas, kol kas tebesitęsia dabartinės KVMT direktorės kadencija“, – teigė V. Vitkauskaitė.

Kultūros ministerijos Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyriaus vedėja Agnė Grinevičiūtė patvirtino, kad konkurso data dėl naujojo KVMT direktoriaus pozicijos dar nėra nustatyta.

KVMT vadovės pavaduotojas Naglis Stancikas tikino, kad žinia apie vadovės laimėjimą darbuotojams nebuvo žinoma iki pat trečiadienio vakaro, o ir pats konkursas nevyko viešai, tad konkrečių detalių niekas nežinojo.

Pokyčiai skatina pasitempti, pažiūrėti ir atgal, ir į priekį.

„Labai detaliai nieko nežinojome, naujiena mus taip pat pasiekė trečiadienį vakare. Reikėtų pasidžiaugti jos laimėjimu, pasveikinti vadovę, ji verta šios pozicijos, tad jai – didžiausi sveikinimai. Kaip visada, pokyčiai yra tam tikras iššūkis, bet aš matyčiau juos gerąja prasme. Vadovo kadencija – penkeri metai, o čia išėjo šiek tiek mažiau. Toks gyvenimas. Pokyčiai skatina pasitempti, pažiūrėti ir atgal, ir į priekį“, – kalbėjo N. Stancikas.

Anot jo, visiems teatro darbuotojams dar reikia laiko apsiprasti su šia naujiena. O pati vadovė apie galimą savo išėjimą nesakė, nes nebuvo žinoma, ar tikrai laimės konkursą, kai kandidatų – ne vienas.

Šiuo metu L. Vilimienė išvykusi į komandiruotę Vilniuje, grįš kitą savaitę.

„Ne paslaptis, kad vadovė pastaraisiais metais daug ką nuveikė. Teatras tapo matomas ir ryškus, buvo daug įdomių pastatymų. Kai vienas etapas baigiasi, visada truputėlį liūdna“, – sakė N. Stancikas.

Ar dėl KVMT vadovės išėjimo nestrigs statybos darbai? N. Stancikas patikino, kad viskas vyks sklandžiai.

„Tikrai galiu patikinti, kad nestrigs, nes didžiąja dalimi aš pats tuo užsiimu, koordinuoju tą sritį, gyvenu tame nuo ryto iki vakaro, tad viskas vyksta. Esame optimistai“, – ramino pašnekovas.

KVMT L. Vilimienė vadovavo nuo 2018 m. rugpjūčio. Prieš tai ji ilgus metus buvo LNOBT generalinio direktoriaus pavaduotoja rinkodarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
Iš pavadinimo pamanytum kad vagi-artista pagavo .

>is pavadinimo...

>is pavadinimo... portretas
pediku miestas Vilnius.

iš pavadinimo galvojau, kad dar dešimt milijonų reikės

iš pavadinimo galvojau, kad dar dešimt milijonų reikės  portretas
papildomai, o čia pasirodo niekine klerka miestas atsikrato, šiaip dabar tik lezbes skiria į piedikų miestą
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių