Quantcast

Klaipėdos mokyklų darbo karantinas nesutrikdė: vaikų rezultatai gerėja?

Daugiau nei mėnesį dėl viruso pandemijos besitęsiantis karantinas moksleivių ir mokytojų gyvenimą apvertė aukštyn kojom. Jiems teko skubiai persiorientuoti į nuotolinį mokymą, kuris, kaip paaiškėjo, Klaipėdoje organizuojamas gana sklandžiai.

Palaikymas ir pagalba

Klaipėdoje yra 92 švietimo įstaigos, tarp jų didžioji dalis – mokyklos. Jau daugiau nei mėnesį visos jos tuščios, pamokos vyksta nuotoliniu būdu.

"Žemynos" gimnazijos direktorė Rita Podoliankienė tvirtino, kad nuotolinis mokymas įsibėgėjo, nors iš pradžių ir vaikams, ir mokytojams buvo gana sunku.

Gimnazijoje išdalyta 18 iš ministerijos gautų planšetinių kompiuterių, esą visiems moksleiviams priemonių pakanka.

Kiekvieną penktadienį čia rengiamos vaizdo konferencijos su  mokytojais. Direktorės teigimu, didelių problemų nėra.

"Organizavome pirmos gimnazijos klasės (devintokų) moksleivių debatus "Tradicinis ar nuotolinis mokymas", per kuriuos paaiškėjo, kad vis dėlto geriau mokytis mokykloje. Vaikai teigė pasiilgę mokytojų, nes trūksta tiesioginio bendravimo. Nuotolinis mokymas atskleidė labai didelį ir vienas kito palaikymą, suteikiamą pagalbą", – tvirtino R.Podoliankienė.

Vaikų rezultatai gerėja?

"Žemynos" gimnazijos direktorė pastebėjo, kad iki tol rengiamuose mokytojų kvalifikacijos kėlimo kursuose trūko būtent nuotolinio mokymo įgūdžių lavinimo.

"Dar pastebėjome, kad kai kurių nedrąsių moksleivių rezultatai šiuo metu labai pagerėjo. Taigi vieniems nuotolinis mokymas yra geriau nei įprastas, kitiems labiau patinka gyvas bendravimas su mokytoju. Ši situacija atskleidė tas ugdymo puses, kurias ateityje reikės plėtoti", – teigė R.Podoliankienė.

Klaipėdos S.Dacho progimnazijos vadovė Daiva Marozienė tvirtino, kad ir jos vadovaujamoje mokykloje nuotolinis mokymas – sklandus.

"Per mokinių atostogas atlikome tėvų apklausą, kam reikia kompiuterių. Virš 30 kompiuterių ir planšečių paskolinome iš savo mokyklos, iš ministerijos priemonių neprireikė. Buvo šeimų, kurioms davėme ne po vieną kompiuterį, jei ten yra du ar net trys moksleiviai. Mūsų mokykla viena didžiausių mieste, pas mus mokosi apie tūkstantį vaikų", – teigė D.Marozienė.

Laukia karantino pabaigos

Klaipėdos "Gilijos" pradinės mokyklos direktorė Renata Mikienė pasidžiaugė, kad nuotolinis mokymas irgi vyksta sklandžiai, nors čia mokosi apie 600 pradinukų.

"Nesinorėtų girtis, bet mums sekasi puikiai. Tai liudija ir tėvų, ir pačių mokytojų atsiliepimai. Tai rodo, kad einame teisingu keliu. Mums reikėjo papildomai apie 30 planšečių ir nešiojamųjų kompiuterių, kuriuos išdalijome vaikams. Priemonės buvo skirtos socialiai remtiniems moksleiviams, bet gavo ir tos šeimos, kurių keli vaikai mokosi mūsų mokykloje. Labai laukiame sugrįžimo į normalias vėžes, kada gamta pasveiks", – kalbėjo R.Mikienė.

Pasiteiravus, kas sunkiausia mokytojams, "Gilijos" pradinės mokyklos direktorė teigė, kad ilgesnė nei iki tol darbo diena.

Kompiuterių pakako visiems

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė tikino, kad nuotolinis mokymas kol kas jokių problemų nekelia nė vienai mokyklai, nebent dėl krūvio sureguliavimo.

"Kasdien iš tėvų mokykloms ir mokytojams sulaukiame padėkų. Mokyklos išties šauniai padirbėjo. Iš ministerijos šeštadienį papildomai gavome dar 320 planšetinių kompiuterių ir 77 nešiojamuosius kompiuterius. Iki tol buvome gavę 450 planšetinių kompiuterių. Dalydami juos atsižvelgiame, ar mokinys gauna nemokamą maitinimą, nes tai geriausiai atspindi vaikų socialinę situaciją", – teigė L.Prižgintienė.

Kompiuteriai duodami ir tiems daugiavaikių šeimų vaikams, kurie negauna nemokamo maitinimo, tačiau šeimoje keliese turi dalytis vienu įrenginiu.

Švietimo skyrius gavo ir dovanotų kompiuterių, kuriuos irgi paskirstė vaikams.

Švietimo skyriaus vedėja tvirtino, kad jokių duomenų apie sugadintus kompiuterius neturi.

Esą moksleiviai labai atsakingai prižiūri jiems patikėtą turtą.

"Kai kurie tėvai skambino ir kalbėjo su baime, kad ko vaikai nesugadintų. Sakėme, tegul tik mokosi. Pajuokavome, jog svarbu, kad tik į vonią neįmestų", – kalbėjo L.Prižgintienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuotolinis mokinukas

Nuotolinis mokinukas  portretas
Kad dviems mokykloms šiek tiek geriau pasisekė, tai koks čia pagerėjimas, kai pati ministerija pagaliau praregėjo, kad su tuo nuotoliniu - visiškas ir jau nesuvaldomas bardakas! Kodėl pats ministras pareiškė, kad su mokslo metų pabaiga "darykit kaip norit...", ar panašiai(tik kažkodėl nepridūrė, kad "patys liksit dėl to kalti!")? Jau nuo pradžių buvo matoma, kad nuotoliniam nepasiruošta, nes tam reikalui nebuvo vykdoma nuosekli politika, viskas daroma avantiūriškai, štai ir rezultatas! - jau nebežinoma, kaip išlipti iš barako! Štai kaip mokslai "gerėja"...

Antanas

Antanas portretas
Mano pirmokė sakė, kad jei nedarysiu jos matematikos namų darbų, pasakys mamai, kad tėtis garaže šnapsą slepia. Tai tenka daryti...

aišku gerėja

aišku gerėja portretas
Mokykloje šalia dunduko, universitete besimokančio brolio nepasodinsi...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių