Quantcast

Klaipėdos miesto savivaldybės paskola – projektams įgyvendinti

Beveik trijų milijonų eurų paskolą Klaipėdos miesto savivaldybė ketina imti iš komercinių bankų. 2,9 mln. eurų nori skolintis ne ilgesniam kaip penkerių metų terminui, tad tikimasi sulaukti palankių bankų pasiūlymų dėl palūkanų normos.

200 tūkst. eurų žadama skirti bendrojo ugdymo mokyklos statybos šiaurinėje miesto dalyje paruošiamiesiems darbams.

"Dalį lėšų esame suplanavę skirti iš biudžeto. Tai bus apie 300 tūkst. eurų. Kol kas ketinama iškelti požeminius tinklus, bus vykdomi žemės kasimo darbai. Jei taip nutiks, jog bus spėta atlikti daugiau darbų, nei numatyta, papildomų lėšų ieškosime šių metų biudžete. Metų pabaigoje visada kažkiek pinigų lieka", – tikino Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė.

Kitais metais šios mokyklos statybai vėl bus ieškoma lėšų.

"Teks padirbėti, gal net iš komercinių bankų imsime, dar nesame apsisprendę. Bet paskolos reikės", – patikino R.Kambaraitė.

0,9 mln. eurų reikės Futbolo mokyklos ir baseino pastatų konversijos pirmajam etapui, 1,8 mln. eurų – antrajam etapui.

Savivaldybės kontrolierius pritarė šiai paskolai, nes Klaipėdos savivaldybės finansinės skolos nėra itin didelės.

"Negalime skolintis daugiau, nei galime grąžinti. Metų pradžioje turėjome 6,6 mln. eurų skolą, baigiantis metams ji liks tokia pati, nes esame numatę skolos grąžinimą. Kiek pasiskolinsime, tiek ir grąžinsime. Savivaldybė negali būti prasiskolinusi, o biudžetas – deficitinis. Kiek grąžiname paskolų, tiek galime ir skolintis", – aiškino R.Kambaraitė.

Pasak jos, tarybai pritarus šiam sprendimui, žadama skelbti konkursą, kurio metu bus laukiama komercinių bankų pasiūlymų.

"Savivaldybė nėra prasiskolinusi. Pagal reitingus esame geriausi Lietuvoje, mūsų finansai yra suvaldyti, todėl, manau, bankai įvertins mus kaip patikimą partnerį", – pažymėjo R.Kambaraitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tvoros

Tvoros  portretas
Nesimato, nors ir mokykla.

Maham

Maham portretas
Aš kiekvienA savaitę lengvai padarysiu 6472 dolerius iki 8364 dolerių tiesiog atliekant paprastą darbą iš namų. Praėjusį mėnesį iš šio darbo padariau $ 28396. Nuostabus ir lengvas darbas ir reguliarios pajamos. Aš siūlau jums visiems prisijungti prie šio darbo dabar kaip ne visą darbo dieną ir uždirbti daugiau nei visą darbo dieną gaunamas pajamas >>>> w­w­w­.W­o­rkLinks3.Com

Antanas

Antanas  portretas
Reikia išmokti užsidirbti, ar to nori, o gal kažkas neleidžia mūsų savivaldybei būti savarankiškai.Tikrai aišku viena, savivaldybė apatiška naujovių paieškai. Plaukiam pasroviui, kažką tai labai tenkina.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių