Quantcast

Klaipėdos miesto savivaldybė nesurenka biudžeto: trūksta 17 mln. eurų

Pirmų trijų šių metų ketvirčių Klaipėdos savivaldybės biudžetas yra 17 mln. eurų mažesnis, nei planuota. Daugiausia nesurinkta gyventojų pajamų ir pelno mokesčių. Tikimasi, kad baigiantis metams dalį šių numatytų lėšų dar pavyks gauti.

Kol kas Klaipėdos savivaldybės planai, renkant miesto biudžetą, nuo realybės skiriasi dešimtadaliu.

Per devynis šių metų mėnesius į uostamiesčio iždą buvo ketinta surinkti 199 mln. eurų pajamų. Tačiau pavyko gauti tik 182 mln. eurų.

Tam, žinoma, įtakos turėjo pavasario karantinas ir jo pasekmės ekonomikos raidai – dalis įmonių neteko pajamų, dalies darbuotojų algos sumažėjo, o kai kurie žmonės prarado darbą.

Tačiau vis dėlto pirmų trijų šių metų ketvirčių Klaipėdos savivaldybės biudžetas yra 17 mln. eurų mažesnis, nei planuota.

Tai akivaizdžiausiai atsispindi pirmų trijų šių metų ketvirčių savivaldybės pajamų ataskaitoje.

Šiemet per pirmus devynis mėnesius miestas planavo surinkti 68,924 mln. eurų gyventojų pajamų ir pelno mokesčių, gavo 5,275 mln. eurų mažiau.

Tikimasi, kad per paskutinį metų ketvirtį ši suma bus grąžinta, kai dauguma įmonių savo darbuotojams iki metų pabaigos išmokės atlyginimus už gruodžio mėnesį.

Tačiau yra mokesčių, kuriuos miestui pavyko rinkti geriau. Per sausį–rugsėjį planuota surinkti 8,47 mln. eurų turto mokesčio, pavyko gauti 20 tūkst. eurų daugiau.

Numatyta surinkti 31 tūkst. eurų žemės mokesčio, surinkta 51 tūkst. eurų.

2 tūkst. eurų daugiau, nei planuota, gauta ir prekių bei paslaugų mokesčių.

Tačiau vis dėlto pirmų trijų šių metų ketvirčių Klaipėdos savivaldybės biudžetas yra 17 mln. eurų mažesnis, nei planuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patys išsirinkote "profesionalus"

patys išsirinkote "profesionalus" portretas
Jie moka tik profesionaliai rengti GAY PRIDE 2021 ir už triufelių porciją pristatinėti gaujos strategiją MG Boltikui.

Chi

Chi portretas
Užtat mes, rybportiniai, jau greit turėsim sakurų parką. Ir papūskit mums į uodegą, patys ateisit pasigėrėti žydinčiom sakurom.

Anonimas

Anonimas portretas
Perskaiciau ir man kilo klausimas, o kur jie deda kekvienais metai po 80 mln. Klaipedoj, kur nieko nevyksta, nieko nestato??? Visa laika barste pasvarstymams? O sisia metais visur trinkeles kloja? Manau artimiausia penkmeti tik trinkelem alga ir gausit. Jai Klaipeda visai nepavirs tik i uosta, nes apart Akropolio cia nera ka veikti. Grubliauskas i krutine musesi pastatem baseina, kuris vien brokas ir baigia nugriuti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių