Quantcast

Klaipėdos miesto gatvių valytojams – kritika

Pasivažinėjęs po miestą laikinasis savivaldybės administracijos direktorius Olegas Mariničius žėrė priekaištų rangovui dėl atsainiai valomų gatvių. Esą prasčiausia situacija – pietinėje Klaipėdos pusėje.

Po žiemos miesto gatvių ir šaligatvių būklė nėra gera.

Tokias išvadas vakar darė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, laikinai einantis savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas O.Mariničius.

"Be duobių, vertikaliojo ir horizontaliojo kelio ženklinimo, atkreipėme dėmesį į gatvių valymą, želdinių, esančių šalia šaligatvių, būklę. Turime pretenzijų rangovui, ypač dėl gatvių valymo. Tokia situacija, kokia po žiemos yra pietinėje miesto dalyje, mūsų netenkina. Faktiškai visa, ko buvo reikalaujama, neįvykdyta", – tvirtino pašnekovas.

Rangovas dar anksčiau buvo raginamas atlikti sutartinius įsipareigojimus iki balandžio 8-osios.

Todėl, gali būti, neišvengs baudos.

"Artimiausiu metu imsimės tam tikrų veiksmų, kad situacija pasikeistų ir valytojai sutvarkytų gatves per trumpą laiką", – pridūrė O.Mariničius.

Tvarkos trūksta ir želdynų plotuose – šylant orams žolė ima augti ant šaligatvių plytelių Šilutės plente, Statybininkų prospekte.

Žole apaugo jau ir visi borteliai.

"Žole apaugo jau ir visi borteliai. Tai – sisteminė problema, kai kuriose vietose jos aukštis yra pasiekęs 15–20 cm. Miesto ūkio departamentui davėme nurodymą pradėti tvarkytis", – aplaidumu stebėjosi pašnekovas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovai taip pat apžiūrėjo prie jūros Pamario gatvėje esančias automobilių stovėjimo aikšteles.

Kol neprasidėjo vasaros sezonas, žadama sutvarkyti prastos būklės Girulių paplūdimio aikštelę, pakloti naują asfalto dangą, taip pat atnaujinti ženklinimą prie vadinamojo neįgaliųjų paplūdimio.

Pasakodamas apie situaciją šiaurinėje miesto pusėje, O.Mariničius turėjo mažiau priekaištų.

"Matyti, kad rangovas iš tikrųjų stengiasi, bet dar nepasiekta mums reikalinga kokybė. Gatvės buvo valomos, bet vieno karto neužtenka", – pažymėjo jis.

Esą tie patys rangovai atsakingi ir už gatvių laistymą, o jo taip pat pasigesta.

Juolab kad praėjusią savaitę oro kokybės matavimo stotelė Šilutės plente užfiksavo itin didelį kietųjų dalelių paros normos viršijimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikini Zenkai

Laikini Zenkai portretas
Jums u pagalba.

Jonas

Jonas portretas
O aš prisimenu laikus kai gatvės buvo plaunamos, o ypač po žiemos .Dabar niekam nerūpi nei gatvių švara nei mietelenų sveikata.

klaipedskiams visada blogai!

klaipedskiams visada blogai! portretas
Valo-blogai! Nevalo-irgi blogai! Gal maziau reikia patems siukslinti??
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių