Quantcast

Klaipėdos miesto centre – kačių desantas: baiminamasi ligų

Klaipėdietis Mindaugas negali atsistebėti miesto savivaldos neveiksnumu sprendžiat laukinių gyvūnų problemą. Anot jo, S.Šimkaus gatvėje pačių gyventojų šeriamos katės ir joms skirti nameliai virto dideliu jovalu bei ligų židiniu.

„Metus laiko susirašinėjome su savivaldybės Viešosios tvarkos skyriumi dėl benamių katinų išnaikinimo adresu S.Šimkaus g. 8 ir apylinkėse, buvo imituojamas kažkoks darbas. Iš keturiolikos katinų šeši dingo, buvo deklaruota, kad S.Šimkaus g. 8 gyventojams, nelegaliai šėrusiems kates, surašytos baudos dėl administracinio pažeidimo, nes būtent jie yra pagrindinė problema. Tačiau prieš dvi savaites pačiame miesto centre, privataus namo kieme, nesuderinus su savininkais, su kitų namų gyventojais, atsirado būda su užrašu „Klaipėdos savivaldybė“. Jūs rimtai? Aš labai tikiuosi, kad per klaidą S.Šimkaus g. 8 namas buvo supainiotas su Liepų g. 11 pastato kiemu“, – žodžių į vatą nevyniojo klaipėdietis Mindaugas A.

Jis klausė, kodėl dabar, siaučiant koronavirusui, kai reikia vengti kontakto su laukiniais gyvūnais, miesto centre savivaldybė įrengė kačių šėryklą?

„Ar tai yra senamiesčio ateities vizija? Man tai – visiško politinio neįgalumo pavyzdys“, – įsitikinęs vyras.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė, šalia S.Šimkaus g. 8-ojo namo atsiradusi kačių šėrimo vieta yra legali, ją dar šiemet įteisino valdininkai, gavę viešosios įstaigos prašymą ir sterilizavimo pažymas.

Tiesa, namelį pagamino ir užrašą „Klaipėdos savivaldybė“ pakabino patys gyventojai.

Toks pat namelis atsirado ir šalia S.Šimkaus g. 6-ojo namo.

Kates ir joms skirtus namelius privalu prižiūrėti, jie turi būti tvarkingi, negali trukdyti aplinkiniams, todėl, specialistės tikinimu, netrukus bus sprendžiama, ką daryti.

Esą kates globojanti moteris jau buvo įspėta laikytis tvarkos, tačiau į kalbas nesileidžia ir paliepimus ignoruoja.

„Ji – neadekvati, tiesiog nesilaiko švaros ir higienos taisyklių“, – atkreipė dėmesį L.Jūrevičienė.

Pašnekovės žodžiais, gyventojų pasipiktinimas – suprantamas, todėl netinkamai kates šeriančias gyventojas veikiausiai teks bausti, o namelį, kaip stambiagabaritę atlieką, pašalinti.

Pagal gautus skundus minėtu adresu pernai ne kartą lankėsi ir Viešosios tvarkos skyriaus kontrolieriai. Gyventojai jiems netgi siuntė medžiagą, kurioje matyti, kaip kaimynė mėto maistą pro langą.

„Jai buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, skirta 15 eurų piniginė bauda. Mes, savo ruožtu, darome viską, kad tvarka būtų“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūratė

Jūratė portretas
Žurnalistei, jei ji iš tiesų žurnalistė, manyčiau, reikėtų pasidomėti pašnekovų skleidžiamų naujienų apie koronavirusą ir jo sąsają su katėmis, pagrįstumu, o ne aklai kopijuoti kai kurių piliečių kliedesius. Teiginys apie "politinį neįgalumą" šiame kontekste taip pat skamba absurdiškai ir byloja apie tam tikras korespondentės pašnekovo Mindaugo patikimumo spragas. Išklausyti ir antrąją pusę (audiatur et altera pars, kaip ragino dar senovės romėnai) turėtų atrodyti savaime suprantamas dalykas bet kuriam save gerbiančiam žurnalistui.

Žmogus

Žmogus portretas
nelegaliai šerušias katės???? IDIOTE. KODĖL TU NEPRAŠAI kažkieno leidimo, kai nori ėsti???? iš kur tiek degradų LIetuvoje???? Neabejoju, jig jis ar stribų ar NKVDISTŲ palikuonis . Ateis diena, kai NORĖSI ĖSTI, BET negalėsi. Dievulis yra.

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
Mindaugeli ir zurnaliuga ANT MUILO,kas liepe gulet sale tu katyciu jai turi trukumu.
VISI KOMENTARAI 80

Galerijos

Daugiau straipsnių