Quantcast

Klaipėdos miesto biudžetas susitraukė

Praėjus pusmečiui, miesto taryba tradiciškai patikslino miesto biudžetą. Pajamos sumažintos 247,9 tūkst. eurų dėl valstybės dotacijų pokyčių. Patikslintas ir kai kurių programų finansavimas.

Daugiausia diskusijų kilo dėl papildomo finansavimo aukšto meistriškumo sporto klubams.

Biudžetas padidintas gauta Švietimo ir mokslo ministerijos dotacija 90,7 tūkst. eurų. Šios lėšos skirtos darbą paliekančių mokytojų išeitinėms kompensacijoms sumokėti.

92,1 tūkst. eurų gauta kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčio didinimui nuo liepos 1-osios. Vidutiniškai jiems atlyginimas kils po 71 eurą.

6,1 tūkst. eurų dydžio tikslinė dotacija skirta valstybės finansinei paramai pervežant į Lietuvą užsienyje mirusių Lietuvos piliečių palaikus teikti.

Biudžetas sumažintas 436,8 tūkst. eurų dėl specialios tikslinės dotacijos būsto nuomos ar išperkamosios būsto nuomos mokesčių dalies kompensacijoms mokėti sumažinimo.

Šiomis kompensacijomis gali pasinaudoti socialiai remiami asmenys, kurie būstus nuomojasi iš privačių nuomotojų, tačiau jie dėl tokios paramos nesikreipia. Viena priežasčių gali būti ta, kad nuomotojai nenori nuomoti socialiai remiamiems žmonėms, nes reikia sąskaitas išrašinėti.

Pakoreguotas finansavimas ir kai kurių programų priemonėms. To prireikė, nes kai kuriuos darbus pavyko atlikti pigiau nei planuota. Numatyta ir naujų veiklų, kurioms reikia pinigų.

Džiaugtasi, kad sumažėjo išlaidos savivaldybės paskolų mokėjimui. Dalis jų refinansuotos ir bankų pasiūlytos palūkanos buvo daug mažesnės nei planuota, tvirtinant šių metų biudžetą.

„Šis biudžeto keitimas yra tradicinis. Kasmet praėjus pusmečiui, atsižvelgiama, kokios gaunamos dotacijos, strateginio plano pokyčiai, sutaupymai“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.

Ketvirtadienį vykusio posėdžio metu tarp tarybos narių daugiausia diskusijų kilo dėl papildomo 350 tūkst. eurų finansavimo skyrimo prioritetinių sporto šakų didelio sportinio meistriškumo klubų veiklos daliniam finansavimui. Politikai domėjosi, kodėl skiriamos šios lėšos.

A.Špučienė aiškino, kad savivaldybė dar neviršijo lėšų, kurias gali skirti minėtiems klubams, dydžio. Be to, sporto klubai pateikė prašymus jų skirti papildomai.

Tarybos narė Nina Puteikienė siūlė neskirti 350 tūkst. eurų sporto klubams. Vietoje to tarybos narė siūlė skirti 50 tūkst. eurų Klaipėdos jaunimo teatrui, kuris, anot jos, gali užsidaryti dėl finansavimo trūkumo. Taip pat 300 tūkst. eurų neformaliojo ugdymo darželinukų grupių formavimui.

Dauguma tokiam siūlymui nepritarė, tačiau sutiko, kad reikia aiškiau nustatyti kriterijus, pagal kuriuos skiriamas finansavimas prioritetinių sporto šakų didelio sportinio meistriškumo klubams.

Atkreiptas dėmesys, kad nereikia priešinti kultūros ir sporto, kurie abu svarbūs miestui. Taip pat pabrėžta, kad sporto klubai garsina miestą ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, šį sezoną pasiekė gerų rezultatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių