Quantcast

Klaipėdos mero komandoje – Vokietijos garbės konsulas

Klaipėdos miesto tarybos sekretoriate vyriausiojo specialisto pareigas neseniai užėmė žinomas Klaipėdos universiteto istorikas, Vokietijos garbės konsulas Arūnas Baublys, kuris merui nuo šiol talkins tarptautinių ryšių srityje.

Iš Biržų kilęs 59-erių A.Baublys Klaipėdoje gyvena ir dirba jau daugiau nei 30 metų.

1993 m. jis pradėjo dirbti Klaipėdos universiteto (KU) Evangeliškosios teologijos centro, vėliau Teologijos katedros asistentu, lektoriumi, nuo 2006 m. – docentu, nuo 2001-ųjų iki 2013 m. vasario 1 d. (katedros uždarymo) buvo šios katedros vedėjas.

Nuo 1998 m. A.Baublys dėsto KU Istorijos katedros studentams ir, kaip pats teigė, dėstys toliau.

Esą darbas savivaldybėje ir dėstymas universitete – nesunkiai suderinami.

Prieš septynerius metus A.Baublys buvo paskirtas Vokietijos Federacinės Respublikos garbės konsulu Klaipėdos, Tauragės, Telšių ir Šiaulių apskritims.

"Dabar dirbsiu Klaipėdos savivaldybės sekretoriate. Čia nieko tokio stebuklingo. Reikia suremti pečius tarptautiniuose dalykuose, panaudoti savo patirtį. Galbūt greičiau pajudės ir Jono bažnyčios atstatymo reikalai. Aišku, karantinas sulėtina tuos dalykus. Bet buvo pasitarimas tuo klausimu, kontūrai aiškėja", – teigė A.Baublys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buduliams

Buduliams portretas
Šunys loja-meras dirba

Anonimas

Anonimas portretas
Žiūrint į mero komandą, visiems jau "saulelė vakarop".

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Ar naujas mero Grubliausko patarėjas Baublys yra giminiaitis to Baublio kuris daug metų dirbo Klaipėdos komunistų partijos komitete? Kad jis buvo konservatorių sąraše į savivaldybės tarybos rinkimus tai faktas. Kaip pats Baublys pasakė kad sieks evangelikų Jono bažnyčios atstatymo. Ar tik tiek "daug" darbų žada padaryti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių