Quantcast

Klaipėdos meras: vaikų globos namų pertvarka atnešė naudą

Konferencijoje, skirtoje apžvelgti Klaipėdos vaikų globos namų "Rytas" pertvarką, buvo kalbama apie pokyčius, įvykusius per aštuonerius metus. Būtent šie vaikų globos namai, pasak miesto vadovo Vytauto Grubliausko, tapo džiuginančiais lyderiais.

Meras pasakojo, kad pertvarka vaikų globos namuose buvo pasitikta su baime, kuri laikui bėgant nepasitvirtino.

"Jeigu teisingai visi prisimename, prieš aštuonerius metus prasidėjo pertvarka. Galima atsigręžus atgal pasakyti, kad Klaipėda šioje srityje padarė didžiulę pažangą. Tikrai yra kuo pasidžiaugti ir pasidalinti patirtimi", – teigė V.Grubliauskas.

Tikrai yra kuo pasidžiaugti ir pasidalinti patirtimi.

Siekiama, kad šiuose namuose apsigyvenusiems vaikams gyvenimo sąlygos būtų kuo panašesnės į tikros šeimos kasdienybę: vaikai dalyvauja gaminant valgį, tvarkant namus, einant apsipirkti ir kitoje kiekvienai šeimai įprastoje veikloje, taip pat mokosi bendrauti su kaimynais.

Tad konferencija, mero teigimu, buvo gera proga pasidalinti patirtimi ir pasvarstyti, ką dar galima padaryti geriau, kad vaikai, kuriems reikalinga valstybės globa, ją gautų kiek įmanoma jautresnę ir jiems labiau priimtiną.

"Kaip tas mechanizmas veikia, pirmiausia reikėtų klausti tų vaikų, kuriems teko būti tais globotiniais ir turbūt tų mokytojų, auklėtojų, socialinių darbuotojų, kurie tame procese dalyvavo kaip lydintieji asmenys. Kiek tenka girdėti, šis procesas pasiteisino, nors prieš aštuonerius metus jis atrodė gana rizikingas, daugeliui nepriimtinas – ar valstybė, atsisakydama institucinės globos, tikrai užtikrins šeimynišką dvasią ir jaukumą globėjų namuose. Šiandien atsigręžus galima pasakyti – tai buvo teisingas sprendimas", – tikino V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
būtų įdomi kaimynų nuomonė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių