Quantcast

Klaipėdos meras apie sprendimą parduoti policijos pastatą: jis tapo miežiu valstybės akyse

Šią savaitę Vyriausybei nusprendus daug metų miesto centre tuščią stovėjusį, ne kartą degusį buvusį Klaipėdos policijos pastatą parduoti aukcione, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sako, kad galų gale yra bent kažkoks sprendimas dėl pastato, kuris „tapo miežiu ir valstybės akyse“.

„Geriausia šitoj situacijoje, kad galų gale bent kažkoks sprendimo variantas yra, nes kol buvo pakabintas šitas pastatas tarp dangaus ir žemės buvo pati blogiausia situacija“, – BNS sakė V. Grubliauskas.

„Matyt, šitas miežis valstybės institucijų akyse pradėjo užstoti tikrąjį vaizdą, kad ėmėsi sprendimų, kurie geriau vėliau negu dar vėliau“, – kalbėjo meras.

Jis prisiminė, kaip prieš maždaug penkerius metus didžiulį įdirbį perimti šį objektą padarė kultūros bendruomenė, siekusi čia sukurti menininkų koloniją.

Matyt, šitas miežis valstybės institucijų akyse pradėjo užstoti tikrąjį vaizdą, kad ėmėsi sprendimų, kurie geriau vėliau negu dar vėliau.

„Trūko vieno parašo, berods Vyriausybės kanclerio A. Stončaičio, kad šitas Jūros gatvėje 1 kompleksas būtų atitekęs Klaipėdos miestui su visom procedūrom. Planas buvo įveiklinti atiduodant kultūrai. To parašo nebuvo ir visas procesas sustojo“, – teigė V. Grubliauskas.

Pačiame Klaipėdos centre esančiame pastate kadaise veikė ir kalėjimas bei teismas.

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas 2015 metais persikėlė į naujai pastatytą pastatą Kauno gatvėje. Senasis kompleksas Jūros gatvėje, policijos naudotas dešimtmečius, nuo tol stovi tuščias ir pamažu nyko. Į jį ne kartą skubėjo ugniagesiai.

„Bet kuriuo atveju, kiek laiko prarasta, reikia klausti Vyriausybės, kiek per tą laiką pastatas nykęs, irgi reiktų paklausti, kiek ten kartų važiavo gaisrininkai gesinti, vaikyti neprastai įsikūrusios tam tikros bendruomenės“, – sakė meras.

Kaip BNS informavo Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Aurelija Maslauskienė, pastaruosius kelerius metus ugniagesiams čia nebeteko lankytis, mat pastatas buvo užsandarintas, tačiau prieš tai gaisrus teko gesinti ne kartą.

„Pastaruosius beveik penkerius metus neturėjom incidentų, paskutiniai gaisrai buvo 2017-2018 metais, po keturis, penkis per metus. Dažniausiai degė įvairios šiukšlės, atliekos įvairiose patalpose, buvo deginami laidai, grindys. Pastate lankėsi nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys asmenys. Kai buvo užsandarintas, baigėsi socialinė problema“, – teigė A. Maslauskienė.

Šią savaitę Vyriausybė nusprendė, kad Jūros gatvėje esančio buvusio Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastato rekonstrukcija pritaikant jį teismų poreikiams nebus įgyvendinama. Klaipėdoje per ketverius metus iškils naujas teismų pastatas.

„Jūros g. 1 esančio pastato rekonstrukcija, pritaikant kompleksą pagal šiuolaikinius standartus ir reikalavimus, keliamus administracinės paskirties patalpoms, yra mažiau ekonomiškai ir finansiškai naudinga alternatyva, negu naujo pastato statyba, todėl pasirinkta pastaroji alternatyva“, – pranešime teigė Turto banko vadovas Mindaugas Sinkevičius.

Apsisprendus dėl naujojo teismų pastato, buvęs policijos komisariatas Vyriausybės sprendimu yra įtrauktas į parduodamo turto sąrašą ir bus parduodamas viešo aukciono būdu.

Remiantis Registrų centro įvertinimu, šio turto, įskaitant žemės sklypą, vertė gali siekti 5 mln. eurų. Pradinė objekto kaina aukcione bus nustatyta remiantis nepriklausomo vertintojo atliktu įvertinimu.

Preliminariai šio objekto aukcionas galėtų būti skelbiamas dar šiais metais. Gautos lėšos bus pervestos į valstybės biudžetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Toki Paverlda turi tvarkyt valstybė

Toki Paverlda turi tvarkyt valstybė portretas
Aišku kad nieks nepirks ir neinvestuos. Bet taip bedieviškai leist griūt daėjusius iki mūsų laikų vertingus Istorijos liudytojus jokiu būdu negalima Tikrai Dievulis jus visus korumpuoti skūpenos nubaus Pažiūrėkit kaip sparčiai ir akimirksniu atsiranda milijonai tiek ukrainiečiams tiek ginklams tiek kitom net nuostabą keliančiom vyriausybės išlaidom..O valdžiukė net sugalvojo kad 9 ministerijom reikia ištiso naujo pastatų kvartalo. Ir jį jau nutarta satyt netoli seimo ant upės kranto Ten išeis ne milijonai o kur kas daugiau biudžeto ///// Pinigų tikrai yra!

Squirrel

Squirrel portretas
Vienas kitam yra miežiai. Tikrai teisinga, bet suprasta labai per vėlai. Praėjo 30 metų!!!!

m

m portretas
Kur dingo prie pagrindinio įėjimo du tiek metų kabėję žibintai, matau kad niekas nei mato nei rūpinasi šio pastato puošmena, tikriausiai nei policijos balanse nei perdavimo aktuose jų nesimato tai labai patogu pasisavinti kultūros -meno vertybes
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių