Quantcast

Klaipėdos ligoninėse – įtampa: trūksta personalo, vis daugiau užsikrečia COVID-19

Šalyje sparčiai tebeplintant koronavirusui, didėja ir krūvis ligoninėse dirbantiems medikams. Nemažai jų užsikrečia COVID-19, tad gydymo įstaigose jaučiamas personalo trūkumas. Nors Klaipėdos susirgimų rodikliai yra palyginti stabilūs, situacija išlieka rimta.

Ragina išlikti budrius

Šiandien vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje uostamiesčio savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė teigė, kad Klaipėdoje, palyginti su Lietuvos vidurkiu, sergamumo rodiklis yra stabilus.

Anot jos, sergamumo augimas nuo praėjusios savaitės sumažėjo 2,9 proc.

Situacija – sudėtinga

Šiuo metu COVID-19 užsikrėtusių pacientų lovų užimtumas mieste yra 83 proc., o reanimacijos skyriuose – 74 proc. Nors susirgimų ir šiek tiek mažiau, skaičiai vis dar yra labai dideli.

R.Perminienė pabrėžė, kad gyventojai ir toliau turėtų elgtis atsakingai, laikytis Vyriausybės nustatytų ribojimų.

Penkiolikai ventiliuoja plaučius

Skelbiama, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje šiuo metu gydomi 108 koronavirusu sergantys pacientai.

Įstaigos interneto svetainėje nurodoma, kad 86 pacientai gydomi infekciniuose skyriuose, 48 jų taikoma deguonies terapija.

22 pacientai guli reanimacijos skyriuje, penkiolikai jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, kitiems septyniems pacientams skiriama deguonies terapija. Dviem pacientams atliekama hemodializė.

Per praėjusią savaitę laboratorijoje iš viso atlikta 4 813 tyrimų, nustatyti 1 356 nauji atvejai.

Ligoninėje šiuo metu nedirba 15 COVID-19 užsikrėtusių medikų.

Trūksta personalo

Gargždų ligoninėje nuo lapkričio koronavirusu užsikrėtusiesiems gydyti buvo įrengtos 25 lovos.

Gruodį atvejų skaičius labai išaugo. Tai ligoninei sukėlė trukdžių.

"Didžiausia problema, kad nėra personalo", – pastebėjimu pasidalijo Gargždų ligoninės vadovė Virgina Ruškienė.

Dėl sparčiai plintančio viruso didelė dalis ligoninės medikų šiuo metu dirbti negali. Dabar įstaigoje COVID-19 pacientus gydo tik viena medikė.

"Situacija – sudėtinga", – tikino V.Ruškienė.

Šiuo metu ligoninėje iš viso yra 60 pacientų. 52-iems jų patvirtintas koronavirusas, 10-iai ligonių atliekama deguonies terapija.

Pokyčiai Kretingos ligoninėje

Kretingos rajono savivaldybės mero patarėjo Alberto Barausko pateiktais duomenimis, antradienį Kretingos ligoninėje buvo 31 pacientas, iš jų 27 užsikrėtę COVID-19. 17 ligonių taikoma deguonies terapija.

Kiek anksčiau besiruošiant gausesniam užkrato plitimui, ligoninė buvo pertvarkyta, virusu užsikrėtusiesiems paskirtos 35 lovos.

Šiuo metu ligoninėje laikinai sustabdytas vaikų ir vidaus ligų, chirurgijos ir slaugos skyrių darbas.

A.Barauskas teigė, kad paslaugas vis dar teikia skubios pagalbos, ginekologijos ir akušerijos, konsultacinis bei reabilitacijos skyriai.

Iš viso ligoninėje sirgo arba serga 46 darbuotojai, iš jų pasveiko 19.

Naujienos būsimoms mamoms

Klaipėdos universitetinė ligoninė paskelbė, kad nuo šiol gimdymo metu gimdyvės nebeturės būti vienos.

Gimdyvės artimajam, norinčiam dalyvauti gimdyme, bus suteikta galimybė būti kartu, jei jis neigiamo COVID-19 testo sulaukė ne daugiau nei prieš 48 val.

Gimdyvės artimasis privalo pateikti atspausdintą atsakymą priėmimo skyriaus akušerei.

Jei tyrimas atliktas daugiau nei prieš 48 val, bet ne vėliau nei prieš 14 d., mėginį paims skyriaus akušerė.

Tačiau jei gimdyvės artimajam tyrimas nebuvo atliktas iš viso arba atliktas prieš daugiau nei 14 dienų, asmuo į gydymo įstaigą nebus įleidžiamas.

Gimdyvės artimasis gali būti šalia tik gimdymo metu. Gimdymui pasibaigus ir gimdyę perkėlus iš gimdymo skyriaus, artimasis turės palikti įstaigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

runkeliams

runkeliams portretas
asilo debiliškų nurodymų,kurie buvo keičiami 2x dienoje,galima ir nevykdyti

buduliams

buduliams portretas
asilas veryga sau ir ministerijos klerkams,kurie durnių volija,pasidarė algas po 6000.O medikams ,kurie rizikuodami savo gyvybėkis,gelbsti kitas moka po 1000.Todėl ir niekas nenori dirbti ir mirti už grašius

Vieni tikrai dirba

Vieni tikrai dirba portretas
O kiti???Nueikite, ( jei tik pateksite) į septynių aukštų savivaldybei priklausančią " Klaipėdos miesto" polikliniką. Tušti iki skausmo koridoriai, suolai be sėdinčių ligonių!. Ir tokie kavučių gėrimai, juokeliai už uždarytų specializuotų kabinetų durų! Kai per didžiausius vargus gauni ne nuotolinę, o normalią pagalbą, kai pagaliau priima, viskas gerai. O kiek NEPRIIMAi Atsiprašau, bet gal ne medikus iš svetimų šalių kviesti reikia, o saviškius medikus be darbo tūnančius, skafandrais apsirėdžiusius , galvos apdangalais, kaukėmis apsimutūravusius medikus." Gal Darbštuolėlius" komandiruokite į karštus ligoninių covid punktus.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių