Quantcast

Klaipėdos krašto dienai – jaunimo maršas

Klaipėdos krašto dieną planuojamos šventinės eitynės su deglais "Sausio 15-osios garbė – jaunimo maršas". Renginys organizuojamas jau antrą kartą. Šios iniciatyvos siekis – Klaipėdos sukilimo ir prijungimo prie Didžiosios Lietuvos datą paminėti kitaip.

Lygiai prieš metus mažiausiai pusantro šimto šventinių eitynių dalyvių su liepsnojančiais deglais, Lietuvos valstybinėmis vėliavomis bei būgnais sausio 15-osios pavakarę pajudėjo iš Teatro aikštės Skulptūrų parko, kur palaidoti 1923-iųjų sukilėliai, link.

Po šventinių eitynių prie paminklo "Už laisvę žuvusiems" vyko trumpos visuomenės veikėjų kalbos.

Renginio organizatorius – Lietuvos piliečių sąjunga, kurios lyderis Dionyzas Varkalis teigė, kad tai buvo jaunimo maršas, į kurį kviečiami visi klaipėdiečiai kitaip švęsti Sausio 15-ąją.

Norėtume, kad tai taptų tradicija, norėtume, kad tokie maršai vyktų kasmet.

"Pernai organizuota šventė sulaukė didelio susidomėjimo. Manome, kad tai yra vienintelė galimybė atitraukti jaunimą nuo telefonų ir priversti pagalvoti apie valstybę, apie Lietuvos ateitį. Nes jiems reikia valstybės, jie joje gyvens. Kadangi Lietuvoje yra absoliutus chaosas, manau, kad jaunimas turi gyventi valstybinį gyvenimą ir dalyvauti tokiuose renginiuose", – kalbėjo D. Varkalis.

Renginio organizatorius į "Jaunimo maršą" Klaipėdos sukilėliams atminti ir šiemet kviečia jaunuolius, kad jie bręstų pilietiškai ir būtų taip pat pasiryžę kovoti už savo tautą bei valstybę, kaip ir Klaipėdos sukilėliai 1923-iaisiais.

"Norėtume, kad tai taptų tradicija, norėtume, kad tokie maršai vyktų kasmet. Mes kviečiame jaunimą visais įmanomais kanalais ir tikime, kad jie ateis. Turime 150 deglų, eisime su deglais, su būgnais, su trimitais, bus graži šventė", – tvirtino Klaipėdos krašto dienos proga sausio 15-ąją eitynes organizuojantis D. Varkalis.

Eitynių dalyviai laukiami sausio 15 d., trečiadienį, 17 val. Teatro aikštės pakraštyje, šalia buvusios prefektūros (Sukilėlių g.).

Kolona pajudės 17.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebejimas

pastebejimas portretas
Sukyla savo krasto gyventojai,bet kada ateina svetima kariuomene-tada okupacija.

Girdėjau

Girdėjau portretas
kad šitas eitynes ruošia Lietuvos piliečių sąjunga o va visur rašo kad Varkalis?Ką jis vienas senolis gali suruošti..:DDDDDD))

to aha

to aha portretas
kai esi plaktukas - visur aplinkui vaidenasi vinys. :))
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių