Quantcast

Klaipėdos konservatoriams vadovaus buvęs kariuomenės vadas A. Pocius

Klaipėdos skyriaus konservatoriai visuotiniame susirinkime išsirinko naują lyderį – buvusį Lietuvos kariuomenės vadą, diplomatą, dimisijos generolą leitenantą Arvydą Pocių, kuris neatsisako ambicijų šį rudenį dalyvauti Seimo rinkimuose.

Pernai lapkritį buvęs kariuomenės vadas ir Lietuvos ambasadorius Rumunijoje A.Pocius prisijungė prie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD).

Jau tada buvo žinoma, kad dimisijos generolas ketina prisidėti prie atsinaujinančio TS-LKD skyriaus savo gimtajame Klaipėdos mieste.

Po savaitgalį vykusių skyriaus pirmininko rinkimų paaiškėjo, kad uostamiestyje gimęs ir užaugęs 62-ejų A.Pocius vadovaus suvienytam Klaipėdos skyriui, kuris, partijos narių sprendimu, įsteigtas vietoj iki šiol buvusių trijų skyrių.

A.Pocius teigė, kad jo sprendimą dalyvauti Klaipėdos skyriaus pirmininko rinkimuose lėmė partijos kolegų kvietimas padėti sustiprinti ir sutelkti uostamiesčio TS-LKD bendruomenę.

Sekmadienį vykusiame TS-LKD Klaipėdos skyriaus susirinkime organizuotuose vadovo rinkimuose A.Pocius 102 balsais prieš 38 įveikė partietį Tomą Meškinį.

"Buvo du kandidatai, žmonės mane išrinko, taip ir tapau Klaipėdos miesto TS-LKD skyriaus pirmininku. Prisiėmiau iššūkį, bandysime konsoliduoti jėgas ir dirbti tėvynės labui. Baigiau ir karinę, ir diplomatinę tarnybą, taigi esu laisvas žmogus nuo valstybinių tarnybų", – kalbėjo A.Pocius.

A.Pocius – aukšto rango Lietuvos karininkas, buvęs LR kariuomenės vadas (2009–2014 m.).

Nuo 2014 m. rugsėjo dirbo Lietuvos ambasadoriumi Rumunijoje.

A.Pocius apdovanotas Vyčio Kryžiaus 4-ojo laipsnio ordinu, Sausio 13-osios atminimo medaliu, Kariuomenės kūrėjų savanorių medaliu, Krašto apsaugos sistemos lygmens medaliu "Už nuopelnus" ir kitais apdovanojimais.

TS-LKD Klaipėdos skyriaus visuotiniame susirinkime taip pat iškeltos šešios skyriaus narių kandidatūros dalyvauti rinkimuose į Seimą vienmandatėse Danės, Marių, Baltijos ir Pajūrio apygardose.

Galutinį sprendimą dėl kandidatų priims TS-LKD taryba.

Paklaustas, ar turi ambicijų kandidatuoti Seimo rinkimuose, A.Pocius teigė: "Blogas kareivis, kuris nesvajoja tapti generolu. Neslėpsiu, turiu tokių ambicijų."



NAUJAUSI KOMENTARAI

To P.S

To P.S portretas
Tarybų Sąjungos Sporto meistras tai sportinis titulas, kuris buvo suteikiamas už aukštą sportinį meistriškumą bei įvykdytus sportinius kvalifikacinius normatyvus pasiektas pergales tarptautinėse varžybose. Ir ne kiekvienas sportininkas tai pasiekdavo. Visi garsiausieji Lietuvos sportininkai sovietų laikmečiu buvo įvertinti šiais sportiniais titulais. Tai gal visi krepšinio lyderiai nusipelnę SSSR sporto meistrai, lengvaatlečiai aplamai visų sporto šakų atstovai yra "priešai" Tai visiškai nesusiję nei su politika nei su sovietine ideologija. Skirkite sportas-olimpinė dvasia , siekis, ryžtas pergalei ir sunkus ištvermės reikalaujantis darbas. P.S tikriausiai net nesuvoki sporto reikšmės ir ar iš vis esi sportavęs? Aš irgi SSSR sporto meistras ,daug politikų meistrų. Tai jie smerkiami?

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Tai spalio mėnesį valdžią ims jėga?

P.S.

P.S. portretas
--Iki 1991 m. dirbo kūno kultūros ir sporto srityje. 1978 m. tapo laisvųjų imtynių Sovietų Sąjungos sporto meistru, 1980 m. – dziudo (juodojo diržo lygmuo) Sovietų Sąjungos sporto meistru ...!!! :)) kAZIN-Sovietų Sąjungos sporto meistru - " ZENKLIUKAS- buvo ant---- Lietuvos generolo-- buvęs kariuomenės vadas A. Pocius - MUNDIRO" Gal , jis ir-- Afgane tarnavo ??
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių