Quantcast

Klaipėdos keleiviai pasigedo garsinių pranešimų

Viešuoju transportu besinaudojantys klaipėdiečiai pastebėjo, kad kai kuriuose miesto autobusuose įsivyravo tyla.

Pasirodo, stotelių pavadinimus pranešantis balsas laikinai nutilo dėl techninių nesklandumų. Teigiama, kad netrukus viskas grįš į įprastas vėžes.

Pasak viešuoju transportu kasdien važinėjančių klaipėdiečių, jau kurį laiką kelionės autobusu – kiek kitokios.

"Kodėl taip vangiai pranešama apie stoteles? Išgirsti jų pavadinimus galima vos keliuose miesto autobusuose", – klausė sunerimusi keleivė.

Anot žmonių, informacinis balsas padėdavo lengviau orientuotis vyresnio amžiaus ir regėjimo negalią turintiems keleiviams.

Viešosios įmonės "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio teigimu, ši problema viešajame transporte bus išspręsta artimiausiu metu.

"Nusprendėme atnaujinti įrangą. Atnaujinus elektroninio bilieto naudojimo sistemą ir valdymo kompiuterius, anksčiau naudoti garsiniai įrašai nebetiko. Šiuo metu garsiniai pranešimai jau yra iš naujo įdiegti daugiau nei 80 proc. visų turimų autobusų. Transporto priemonės važiuoja kasdien, todėl visų atnaujinti dar nespėjome. Per porą savaičių šią funkciją įdiegsime miesto, o dar po kelių savaičių darbai bus baigti ir į priemiestį vežančiuose autobusuose", – žadėjo G.Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Teleu ir kt.

to Teleu ir kt. portretas
Apie miestą pasakoja ekskursiniai autobusai. Kur , kokioje šalyje ar mieste matėte, kad miesto maršrutiniuose autobusuose būtų pasakojama apie renginius? Nebent kokioje Plungėje, kur nėra dveijų dienraščių arba radijo stočių, arba audiogidų.

Teleu

Teleu portretas
Tikrai galetu daugiau apie miesta papasakoti ir kas ,kur ir kada vyksta ,butu informatyvu ir mes pasakytumem aciu

Nijolė

Nijolė  portretas
Seniai pastebėjau, kad Klaipėdoje žurnalistai neranda temų. Visos naujienos iš delfi ir lryto. Kas pasigedo pranešimų? Vėjai. Užsiimkit darbu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių