Quantcast

Klaipėdos kapinėse – naujovė lankytojams: įrengti stovai su įrankiais

Nuo šiol atvykstantiems lankyti artimųjų kapų nebereikės rūpintis dėl tvarkymui reikalingų įrankių. Šią naujieną vakar pranešė Klaipėdos savivaldybė. Naujuosius įrankius klaipėdiečiai ras prie pagrindinių įėjimų Joniškės ir Lėbartų kapinėse.

Nurodyta, kad įrengtuose stovuose bus grėblys, kastuvas, lapų grėblys ir laistytuvų.

Stovai su įrankiais buvo įrengti, siekiant išlaikyti tvarką kapinėse ir kartu padėti lankytojams, kurie tvarko kapaviečių želdinius.

Dažnai žmonių palikti laistymui skirti plastikiniai indai paliekami krūmuose, o juos vėjuotą dieną išnešioja vėjas po kapinių teritoriją, atsiranda netvarka.

Taip pat šie stovai su įrankiais pravers kapinių lankytojams, iš anksto nenumačiusiems, jog prireiks laistytuvų gėlėms palaistyti ar įrankių sudygusioms piktžolėms apravėti.

Kapų priežiūros priemonėmis bus galima naudotis ne tik dabar, bet ir šiltuoju laikotarpiu. Kapinių priežiūros darbuotojai tikisi, kad pasinaudoję įrankiais žmonės juos grąžins į vietą.

Žmonės stebisi ir džiaugiasi, kad tokia naujovė atsirado.

Klaipėdos kapinių priežiūros tarnybos vadovės Daivos Breivės teigimu, stovai įrengti nuo rugsėjo 12-osios.

"Kol kas yra du stovai: vienas – Joniškės kapinėse, kitas – Lėbartų, prie centrinių įėjimų. Turime ir daugiau tų įrankių. Jeigu matysime, kad poreikis yra, planuojame ir daugiau tokių stovų įrengti ir įrankių asortimentą praplėsti, kad atsirastų daugiau kibirų, kad būtų kitokių papildomų priemonių. Stovus įrengėme prieš savaitę, bet tik dabar visus priedus gavome, viską sukabinome", – sakė D.Breivė.

Tarnybos vadovė pasakojo, kad ir anksčiau žmonėms buvo aktualu, ar kapinėse galima gauti kapų priežiūrai reikalingų priemonių.

"Kiti dar neatkreipė dėmesio. Jei šalia stovime, pasakome, kad žinotų. Kiti jau pamato. Kiek kalbėjome su Joniškės kapinių sargais, sakė, jog žmonės stebisi ir džiaugiasi, kad tokia naujovė atsirado. Būdavo, žmonės neplanuotai užsukdavo, paklausdavo, gal netyčia turime grėbliuką ar laistytuvą. Tad kilo ir mums mintis išbandyti tokią, manau, būtiną paslaugą", – tikino D.Breivė.

Jeigu naujovė pasiteisins, planuojama, kad kitais metais tokių stovų miesto kapinėse bus įrengta daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai pagalvoju kiek iš tu kapinių šūdo teka per šaltinius

kai pagalvoju kiek iš tu kapinių šūdo teka per šaltinius portretas
ir į dange nuo tu lavonų, net baisu darosi, ar kas nors daro tyrimus kaip šitas lavonynas teršia aplinką, iškasti visus ir sudeginti šitą šiukšlyną

Drs

Drs portretas
Klaipėdoje kad lyg buvo kažkada tokia paslauga, gal kaip už nuomą, o kaimo kapinaitėse tarybiniais laikais koplytėlėje visada galima buvo rasti numestų įrankių.

Genutė

Genutė portretas
Alytaus, Lazdijų kapinaitėse jau seniai dėkingi žmonės savivaldybių administracijai. Per vėlai atsibudo, bet ir tai labai gerai, kad bus. Puiku.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių