Quantcast

Klaipėdos „Ikea“ lankysis mados dizaineris R. Kalinkinas: kvies į kūrybines dirbtuves svarbia tema

  • Teksto dydis:

Pajūrio gyventojai ir svečiai spalio 28 d., penktadienį, apsilankę „Ikea“ prekių užsakymo ir atsiėmimo vietoje Klaipėdoje (Šilutės pl. 29), galės susitikti bei pabendrauti su mados dizaineriu Robertu Kalinkinu. Jis čia atvyksta pristatyti naujos riboto kiekio kolekcijos „Pastebėk smurtą“ – savo kurtų krepšių ir ženkliukų. Šie daiktai kalba apie tai, kaip svarbu yra pastebėti smurtą artimoje aplinkoje ir ištiesti pagalbos ranką tiems, kuriems jos reikia. Specialios kolekcijos prekių kaina prasideda nuo 2,99 Eur.

„Ikea“ lankytojai galės ne tik patys pabendrauti su Robertu, daugiau sužinoti apie kampaniją, bet ir išsinešti namo kitokius krepšius nei visi. Dizaineris ruošiasi kiekvienam, įsigijusiam kampanijos krepšį, individualiai jį patobulinti, kad apie nepakantumą smurtui būtų galima kalbėti dar garsiau ir ryškiau. Renginys vyks nuo 13 iki 16 val., maloniai kviečiama ateiti.

Krepšiai, kurie neliks nepastebėti

R. Kalinkinas tikisi, kad jo kurti krepšiai padės atkreipti dėmesį į smurto problemas, kurios Lietuvoje vis dar dažnai lieka nepastebėtos: „Prisijungiau prie iniciatyvos „Pastebėk smurtą“, galvodamas apie visus tuos žmones, kurie negali jaustis saugūs savo pačių namuose. Man pasisekė, kad augau mylinčioje šeimoje, todėl jaučiu atsakomybę dalytis šiomis vertybėmis ne tik su savo vaikais, bet ir aplinkiniais žmonėmis. Pristatydamas kolekciją noriu priminti kitiems, kaip svarbu būti atviriems ir pastabiems, kas vyksta aplink mus, ir kad smurto artimoje aplinkoje aukos dažniau sulauktų tinkamos pagalbos.“

Ne veltui dizainerio kolekcijoje užkoduotos dvi svarbios žinutės: juodos spalvos krepšių centre išsiuvinėta akis simboliškai ragina nebūti abejingiems, o iš stilizuotų automobilio saugos diržų pagamintos rankenos primena apie aukų išgyvenimus ir saugumą, kurio joms trūksta. Krepšiai pasiūti iš itin tvarios medžiagos, atsparios dėvėjimui. Oranžinė spalva siuvinėjimams ir pamušalui panaudota neatsitiktinai – ji simbolizuoja Jungtinių Tautų judėjimą prieš smurtą. Be to, krepšiams specialiai sukurtos ir išaustos etiketės su emocionaliu manifestu prieš smurtą, raginančios jį pastebėti.

„Ikea“ nuotr.

Prisidėti gali visi

„Pastebėk smurtą“ yra „Ikea“ socialinės atsakomybės kampanija, ja siekiama atkreipti dėmesį į opią socialinę problemą, didinti smurto atpažįstamumą ir supažindinti su būdais, kaip reikėtų reaguoti, pamačius jo atvejus. Ši kampanija vyksta jau kelerius metus, jos metu yra šviečiama visuomenė, „Ikea“ darbuotojai, gerinamos apgyvendinimo sąlygos šeimos krizių centruose. Vienas iš pavyzdžių – bendrovės iniciatyva atnaujintos patalpos viename didžiausių Lietuvoje Šeimos krizių centre Kaune.

Šiemet prie kampanijos prisijungia ne tik dizaineris R. Kalinkinas, bet tai gali padaryti visi, kurie įsigyja riboto leidimo krepšius ir ženkliukus. Visas už juos surinktas pelnas, šalia kitų investicijų, bus skirtas Lietuvoje veikiančių šeimos krizių centrams.

Laukiame jūsų „Ikea“ prekių užsakymo ir atsiėmimo vietoje Klaipėdoje (Šilutės pl. 29) jau penktadienį, spalio 28 d., nuo 13 iki 16 val. Prisidėkite prie „Ikea“ iniciatyvos „Pastebėk smurtą“ kartu su dizaineriu R. Kalinkinu. Daugiau ikea.lt.

Žmonės, kuriems reikėtų pagalbos sunkiose situacijose, raginami kreiptis į Specializuotą kompleksinės pagalbos centrą telefonu 8 700 55516 arba interneto svetainėje www.specializuotospagalboscentras.lt ir www.visureikalas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Naikinat gamta,gamta jums padekos,nusluos jus visus nuo zemes pavirsiaus,nereiks ne karo,laiko klausimas,

Čia tie

Čia tie portretas
kurie savo primityviems baldams Lietuvos miškus beveik iškirto?

ar cia parodo ka jis sugeba,,,,,,,,,,,,,,,,,

ar cia parodo ka jis sugeba,,,,,,,,,,,,,,,,, portretas
Labai jau pasikeles zmogus,nemalonus,is to didelio mandrumo gaunas snypstas,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių