Quantcast

„Klaipėdos hospise“ dėl koronaviruso pakartotinai testuojami ligoniai

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas patvirtino, jog penktadienį dėl COVID-19 pakartotinai yra testuojami „Klaipėdos hospiso“ pacientai. Prieš kelias savaites po skandalo, kai šioje įstaigoje užsikrėtė beveik visi ligoniai, uostamiesčio valdžia kreipėsi į prokuratūrą dėl hospiso veiklos teisėtumo.

„Nekarščiuoja, nekosėja ir nedūsta“

Po ilgų ginčų su Visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovu R. Grigaliūnu, kuris lig šiol laikosi nuostatos, kad koronavirusu sergantys ligoniai turi būti gydomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, Miesto ekstremalių situacijų komisijos nariai dar pirmadienį nusprendė, kad virusu sergantys hospiso globotiniai į kitas įstaigas bent jau šiuo metu nebus pervežami.

Kaip skelbiama „Klaipėdos hospiso“ feisbuko puslapyje, šiuo metu Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centre prižiūrimi 35 pacientai, iš kurių 31 nustatytas COVID-19 virusas.

„Aš, kaip įstaigos gydytoja bei vadovė, galiu pasakyti, kad šiai dienai nė vienas mūsų įstaigos pacientas nekarščiuoja, nekosėja, nedūsta“, – interneto paskyroje pabrėžė „Klaipėdos hospiso“ vadovė Rasa Dagienė.

Vis dėlto, per tas kelias savaites hospise mirė mažiausiai trys koronavirusu infekuoti ligoniai, kurie, be kita ko, turėjo ir kitų gretutinių labai sunkių ligų.

R. Grigaliūnas patvirtino, jog įstaigos pacientai penktadienį yra pakartotinai testuojami dėl COVID-19. Gavus rezultatus, esą ir paaiškės, kokia yra reali situacija.

Perkelti kitur nesutiko

R. Dagienė skelbė, jog jos vadovaujamos įstaigos pacientų amžiaus vidurkis – 78 metai: iš jų penki – virš 90 metų, vienai moteriai – 94 metai.

8 pacientai yra 4 stadijos onkologiniai ligoniai, 4 iš jų serga Alzhaimerio liga, 2 – Parkinsono liga, kiti – po insulto, likę su vyraujančia išemine smegenų liga.

„Šiuo metu įstaigoje nėra nei vieno darbuotojo, kurie dirbo anksčiau – visi karantine. Tačiau pacientus prižiūri 7 slaugytojo padėjėjos ir slaugytojai bei gydytojas. Darbuotojai dirba 24 valandas, po to 24 valandas ilsisi. Visi jie sutinka su tokiu darbo grafiku. Palyginimui galiu pasakyti, kad anksčiau dirbo 15 slaugytojų padėjėjų ir 13 slaugytojų bei gydytojas“, – feisbuke dėstė R.Dagienė.

Klaipėdos miesto ekstremaliųjų situacijų komisija protokoliniu pavedimu įpareigojo „Klaipėdos hospiso“ vadovę apklausti pacientų artimuosius dėl jų perkėlimo į kitas įstaigas.

„Iš jų – 24 nesutinka, nei paimti į namus, nei perkelti į kitą įstaigą. 5 atsakymai yra nei už nei prieš – artimieji prašo, kad gydytojų komisija patvirtintų, jog perkėlimas būtinas gyvybei išsaugoti. Ir yra vienas sutikimas, kad būtų perkeltas į kitą įstaigą su sąlyga, kad Klaipėdos mieste“, – rašė R. Dagienė.

Prašė baigti manipuliacijas

Kai prasidėjus koronaviruso protrūkiui „Klaipėdos hospise“ užsikrėtė didžioji dalis pacientų ir paaiškėjo, jog įstaiga turi vos vieną higienos pasą, o ligonių – apie 40, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas dėl privačių slaugos ir globos namų veiklos kreipėsi į prokuratūrą.

„Valdžios vyrai, politikai, baikite manipuliuoti. Įstaiga veikia daugiau kaip 9 metus. Aš, kaip vadovė, šiai įstaigai vadovauju tik 6 mėnesius, pripažįstu, kad dar daugelio dalykų, susijusių su įstaigos administravimu, nespėjau sužiūrėti, bet įstaigą perėmiau jau su 38 pacientais. Todėl man labai sudėtinga atsakyti į absoliučiai visus ankstesnio įstaigos valdymo klausimus. Aš pasiruošusi viską ištaisyti ir padaryti iki galo, nes patalpos yra geros, tvarkingos, švarios, o vieta – patogi mūsų artimiesiems“, – feisbuke rašė R. Dagienė.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacijakoronavirusas Klaipėdos hospisehospiso gyventojų testavimaskoronaviruso tyrimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ne apie rizikos

ne apie rizikos portretas
grupe eina kalba o apie nusikalstama komercinės veiklos organizavimą.Leidimas buvo išduotas 1 lovai kadangi hospisas yra administracinės paskirties. Čia tas pats kap atsiskaitymas vokeliais-neleidžiama veika.TURI SĖDĖT ŠIAULIŲ KALĖJIMO IZOLIATORIUJE KOL VISKĄ IŠTIRS. Ar gal ji kokio šūdprokururio ar anstolio giminaitė?

to kodel

to kodel portretas
todel ,kad nepriklauso rizikos grupei

Kodėl ta

Kodėl ta   portretas
čiučiundra direktrisa dar nesėdi?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių