Quantcast

Klaipėdos gatvėse švariau: nušluota apie 3000 kilometrų

  • Teksto dydis:

Nuo lapkričio 4 dienos į uostamiesčio gatves išriedėjusios naujosios daugiafunkcinės valymo mašinos baigė rudens sezono darbą. Keturi vakuuminiai Anglijoje pagaminti Johnston Sweepers VT802 automobiliai beveik mėnesį nuo Klaipėdos gatvių siurbė dulkes, purvą, iš kelkraščių rinko lapus.

Mašinos įsigytos Klaipėdos miesto savivaldybės lėšomis ir perduotos valdyti bendrovei „Klaipėdos autobusų parkas“ (KLAP). Pastaroji laimėjo gatvių valymo konkursą ir uostamiesčio švara rūpinsis trejus metus.

„Pirmasis darbo mėnuo praėjo gana sklandžiai. Išbandėme mašinas visomis įmanomomis oro sąlygomis.

Pirmąją darbo savaitę Klaipėdą merkė liūtys, tad mašinų bunkeriuose teliuškavo vanduo. Kitą savaitę teko šluoti lapus, o lapkričio pabaigoje jau važinėjome kone švariomis gatvėmis“, – pasakojo Imantas Paliakas, UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ technikos direktorius.

Mums tai yra nauja veiklos sritis, bet labai svarbi žvelgiant į įmonės ateitį.

Kad piko metu neapsunkintų eismo miesto gatvėse, KLAP šlavimo mašinos išriedėdavo į reisą ne anksčiau 9 val.

„Pagrindines miesto gatves stengėmės nuvalyti dieną, o atokesnės buvo baigiamos šluoti jau po vidurnakčio. Vidutiniškai kiekviena mašina kasdien dirbo virš 14 valandų“, - aiškino I. Paliakas.

Vakuuminės gatvių valymo mašinos gali dirbti esant oro temperatūrai iki 5 laipsnių šalčio, tad spustelėjus šaltukui iki pavasario ši technika gatvėse nebepasirodys.

„Mums tai yra nauja veiklos sritis, bet labai svarbi žvelgiant į įmonės ateitį. Įžengę į komunalinių paslaugų rinką bandysime įgyti daugiau patirties ir gauti užsakymų iš papildomos veiklos, susijusios ne tik su keleivių vežimu. Tokia yra mūsų akcininko numatyta plėtros strategija ir mano, kaip vadovo, vizija“, - sakė Vaidas Ramanauskas, UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinis direktorius.

Klaipėdos miesto savivaldybė specializuotą gatvių valymo techniką įsigijo siekdama mažinti oro užterštumą kietosiomis dalelėmis, kurios ypač kenkia žmonių sveikatai. Dar keturias mašinas savivaldybė planuoja įsigyti kitų metų pavasarį: tris, skirtas šaligatvių, pėsčiųjų ir dviračių takų valymui, bei vieną – siauroms senamiesčio gatvelėms prižiūrėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

3000km?

3000km? portretas
Prajuokino aš su savo audinė per mėn į darbą, vaikus į mokyklą po 2000km prasuku, - gatvės beveik nešluojamos?

Klp

Klp portretas
Apie kokius mikriukų pelnus jie kalba? 5 jau du metai vežioja orą!!! Baikit bajerius!!! Nieniškį pastatė - o į jo vietą - nieko!!! Psibaigs mero kadencija, grįš į viešąjį transportą, kuris na..ui niekam nereikalingas, tik miesto babkes plauti. As nerinkau grėblio, o jūs dabar džiaukitės, kas už jį balsavo!!!

Neptūnas

Neptūnas portretas
Pinigu plovimas. Kaip buvo gatvės su žemėmis taip ir liko ,, Tilžės žiedas, Šilutės pl, Paryžiaus komunos ir t..t. Taip atsidėkojo konkurso laimėjimu buvęs klp transporto direktorius saviems eidamas naujas pareigas savivaldybėje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių