Quantcast

Klaipėdos futbolo mokykloje – mįslingi algų viražai

Klaipėdos futbolo mokyklą vėl krečia neramumai. Septyniems treneriams neteisėtai sumažinti atlyginimai, nes esą stigo pinigų. Tačiau daliai trenerių algos grąžintos, kai ant kojų buvo sukelta Švietimo darbuotojų profesinė sąjunga. "Jei nebūtume sukėlę triukšmo, kam būtų atitekę tie mūsų pinigai, kieno kišenėse nugulę?" – retoriškai klausė keli treneriai.

Nurėžė ir 600 litų

Atlyginimų sumažinimas treneriams buvo savotiška naujametė "dovana", nes darbuotojai tik gruodžio pabaigoje netikėtai sužinojo, kad už lapkritį jie gaus mažesnes algas.

"Mokyklos direktorius pasakė, kad nėra pinigų, todėl treneriams sumažino kategorijas, o tai reiškia, kad buvo sumažinti atlyginimai. Tačiau mūsų niekas neatsiklausė, negavo mūsų raštiško sutikimo. Akivaizdu, kad direktorius tiesiog savivaliavo", – piktinosi Klaipėdos futbolo mokyklos darbuotojų profesinės sąjungos lyderis Pranas Ivaškevičius.

Treneriai už lapkritį, atsižvelgiant į jų darbo krūvį, gavo nuo maždaug 150 iki 600 litų mažesnius atlyginimus.

P.Ivaškevičius iškart kreipėsi į Klaipėdos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkę Laimą Juknienę.

Ji susisiekė su Klaipėdos futbolo mokyklos direktoriumi Antanu Adomynu.

Gali kreiptis į teismą

"Jam paskambinau gruodžio 30 dieną apie 16 valandą. Paklaustas, kodėl treneriams sumažinti atlyginimai, direktorius teigė, jog įstaiga pristigo pinigų. Paskui jis pradėjo aiškinti, kad buhalterė dirba blogai, nemoka planuoti, kaip paskirstyti darbo užmokesčio fondą. Keisčiausia tai, kad direktorius net nenori pripažinti, jog jis yra atsakingas už viską, kas vyksta įstaigoje, o tai reiškia, kad ir už buhalterės darbą. Be to, man susidarė įspūdis, jog įstaigos vadovas net nežino elementarių Darbo kodekso nuostatų, nes negalėjo atsakyti į klausimą, prieš kiek laiko darbuotojai turi būti įspėti apie atlyginimų sumažinimą", – kraupo L.Juknienė.

Kitą dieną ji kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorę Nijolę Laužikienę.

"Ji pasakė, kad Futbolo mokyklai jokių pavedimų padaryti jau nebebus galima, nes visos sąskaitos uždaromos gruodžio 31 dieną 11 valandą. Tačiau ji pritarė idėjai kreiptis į teismą dėl neteisėtai sumažintų atlyginimų", – dėstė L.Juknienė.

Triukšmas dėl 7 tūkst. litų

Treneriai labai nustebo, kai gruodžio 31-osios popietę savo banko sąskaitose rado pinigų – tokias sumas, kiek buvo sumažinti atlyginimai už lapkritį.

"Keisčiausia tai, kad kaip tie pinigai galėjo būti pervesti, jei Futbolo mokyklos direktorius aiškino, kad įstaiga pinigų neturi, o staiga jų atsirado. Vadinasi, jei nebūtų teisėtai reikalavę to, kas treneriams priklauso, tie pinigai būtų buvę kažkur panaudoti. Labai įdomu kur?" – retoriškai klausė ir P.Ivaškevičius, ir L.Juknienė.

Galiausiai paaiškėjo, jog pinigai buvo grąžinti tik trims treneriams – tiems, kurie priklauso profesinei sąjungai. Kiti keturi savo uždirbtų atlyginimų, kurie neteisėtai buvo sumažinti, vis dar laukia.

P.Ivaškevičius skaičiavo, kad jei profesinė sąjunga nebūtų kėlusi klausimo dėl neteisėtai sumažintų atlyginimų, nežinia kur dingę būtų buvę apie 7 tūkst. litų.

"Galiu tik konstatuoti, jog A.Adomynas futbolo moykloje elgiasi ne kaip biudžetinėje įstaigoje, o kaip privačioje bendrovėje. Pažeidinėjamas Darbo kodeksas, neteikiamos ataskaitos, kur išleidžiami mokesčių mokėtojų pinigai, jau nekalbant apie tai, kad prieš juos leidžiant turi būti tariamasi su bendruomene", – pabrėžė L.Juknienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
Visi tik stengiasi direktoriu apjuodinti, kodel niekas nekalba apie buhaltere, ne direktorius planuoja biudzeta kad visus metus istaiga issilaikytu, kad uztektu darbuotojams algas ismoketi 12 men., direktorius pasiraso kaip pinigu valdytojas, o uz visa kita atsako buhalteris, ir kaip zmogus dirbantis buhalteriu nesidomi istatymais ir darbo kodeksu, tokias buhalteres varyt gatviu sluoti, kad neuzimtu vietos ir normalus zmones galetu dirbti ir nebutu jokiu problemu.

Tevas

Tevas portretas
P. Ivaskevicius dirba nuo pirmos dienos FM sukurimo ir darbo rezultatai yra geri, isugdyti nac. rinktines zaidejai. Geriausi Lietuvos zaidejai S. Mikalojunas ir kt. O ka per 10 metu nuveike Adomynas? Kai susikure profsajunga Adomynas ir Zuta iskarto atsisake treneriu darbo, nevede treniruociu, ka pinigu nereikejo? A. Zuta uz aikstes nuoma, 3 metus, kai vyko varzybos, eme grynais I savo kisene. Tik kai atsirado profsajunga atidare saskaita. As savo vaika pries 9 metus atvedziau I treniruotes, pries 2 metus atvedziau kita vaika. M-klos stovis buvo kur kas geresnis, nei dabar, tai Adomyno darbo nuopelnas.

Audrius Žuta

Audrius Žuta portretas
Esu įsitikinęs, kad mano minėtiems faktams dienraštis „Klaipėda“ popieriniame variante tribūnos nesuteiks, nes ne pirmą kartą tendencingai tamsiomis spalvomis piešiamas Futbolo mokyklos veidas, neduodant galimybės pasisakyti kitai pusei. Visiems sėkmės ir gero futbolo 2014 metais! Pagarbiai, Audrius Žuta
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių