Quantcast

Klaipėdos darželių renovacijai šiemet – 0 litų

Šiųmečiame miesto biudžete darželių renovacijai numatytas nulis litų miesto politikams sukėlė baimę, todėl jie ėmė raginti valdininkus ižde ieškoti pinigų.

„Dar 2004 metais buvo patvirtinta uostamiesčio darželių renovacijos programa, tačiau šiemet jai neskirta nė lito. Ir darželių vadovai, ir tėvai skundžiasi, jog grupėse šąlą vaikai, temperatūra siekia vos 10 ar 12 laipsnių šilumos. Jei taip ir toliau, tai darželius būsime priversti uždaryti“, - nerimą Socialinių reikalų komitete antradienį išsakė jo pirmininkė Irina Rozova.

Speciali komisija nustatė, kad blogiausia padėtis yra keturiose ikimokyklinėse ugdymo įstaigose – „Žiburėlyje“, „Dobiliuke“, „Papartėlyje“ ir Regos ugdymo centre.

Skaičiuojama, kad pakeisti šių įstaigų langus ir duris reikėtų apie 750 tūkst. litų, todėl tokią sumą ir prašoma surasti miesto biudžete.

„Pinigų šiemet nėra, bet jų gali nebūti ir kitais ir dar kitais metais. Kas tada?“ – klausė I.Rozova.

Tačiau Finansų skyriaus vedėja Rūta Kamaraitė buvo kategoriška – pinigų pakeisti keturių ikimokyklinio ugdymo įstaigų langus ir duris bent kol kas miesto biudžete neįmanoma rasti.

Jai antrino ir komiteto narys Vygantas Vareikis. „Jei prašote pinigų, pasakykite nuo ko juos nubraukti“, - pirmininkei replikavo politikas.

Vis dėlto R.Kambaraitė vilties suteikė. Jos teigimu, po pusmečio biudžetas bus peržiūrėtas. Jei pavyks surinkti daugiau pajamų nei planuota arba nebus perkamos kokios nors numatytos paslaugos ir lėšų atliks, jos būtinai bus skirtos darželių renovacijai.

„Kasmet spaudžiamės, nes miesto biudžetas mums vis per mažas. Deja, bet visada pavyksta išgyventi, o kartais gauti ir viršplaninių pajamų“, - konstatavo Finansų skyriaus vedėja.

Klaipėdoje veikia 52 ikimokyklinio ugdymo įstaigos. 41-oje iš jų langai ir durys jau yra pakeisti.

„Šiemet buvome numatę, kad langus ir duris pakeisime aštuoniuose darželiuose, tam reikėtų 1,5 mln. litų. Tačiau yra kaip yra, negavome nė lito“, - neslėpė Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina

Regina portretas
Ot išsirinkome valdžią, pavyzdžiui l.d. "Aušrinė" yra lapšelinukų grupė, kur lange tik po vieną stiklą, vietoj dviejų

Tevelis

Tevelis portretas
Nieko tokio. Teveliai sumes remontams.

ot

ot portretas
o valdininku nemazina, nors darbu nieko neatlieka... nu nerealiai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių