Quantcast

Klaipėdos „Carito“ globos namuose situacija dėl COVID-19 – kritinė

Telšių vyskupijos „Carito“ Klaipėdos regiono globos namuose situacija dėl koronaviruso – itin sudėtinga: COVID-19 diagnozę išgirdo daugiau nei pusė darbuotojų ir 34 iš 36 globotinių. 

„Situacija yra sudėtinga. Norėtume pasidžiaugti kažkuo gražesniu, bet šiandien galiu pasidžiaugti tik sveikais darbuotojais, kurie uoliai dirba. Darome viską, kad tik mūsų globojami seneliai jaustųsi gerai ir su visa meile, kiek leidžia mūsų galimybės, jiems patarnaujame“, – globos namų direktorius, kunigas Mindaugas Šlaustas sako, kad situacija itin pablogėjo praėjusią savaitę.

Šioje įstaigoje globojami 36 senoliai. „34 globotiniai sulaukė teigiamo koronaviruso tyrimo atsakymo, tačiau simptomus jaučia tik keturi. Tai, sakykim, kad serga keturi“, – pasakojo pašnekovas. 

Globos namuose – 26 darbuotojai, tačiau daugiau nei pusė – 14 – iš jų taip pat išgirdo koronaviruso diagnozę. „Vakar buvo padaryti koronaviruso testai, tai likusių darbuotojų tyrimų rezultatai yra neigiami. Vienas žmogus yra saviizoliacijoje, – vardija M. Šlaustas. – Esame pavargę, bet dirbame. Mums labai trūksta darbuotojų: bendrosios praktikos slaugytojų, keturių slaugytojų padėjėjų. Labai reikėtų šešių žmonių.“

„Pas senelius einame visi, kas esame globos namuose. Jų gi nepaliksi, durų neužrakinsi, jie gi gyvi žmonės, reikia jiems patarnauti, sauskelnes keisti, valgydinti. Didžioji dalis senelių – gulintys“, – sako M. Šlaustas.

Globos namų vadovas teigia, kad labai sunku pasakyti, iš kur koronavirusas atkeliavo. „Laikėmės visų saugumo reikalavimų ir priemonių, tačiau virusas įgavo kojas ir atėjo. Labai sunku nustatyti iš kur atėjo, įtariame, kad greičiausiai besimptome forma sirgo viena darbuotojų. Tik kai padarė testą, tai sužinojome, kad jos atsakymas yra teigiamas“, – sakė M. Šlaustas.

Primename, kad per pastarąją parą Lietuvoje patvirtinti 1169 nauji COVID-19 ligos atvejai, nuo koronaviruso mirė 17 žmonių. Dėl kitų priežasčių mirė devyni užsikrėtusieji.

Klaipėdos „Carito“ globos namų nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OHO

OHO portretas
Nesupratau problemos? Serga, nėra kam prižiūrėti? Juk rėkėm ir gėlės sodinom AČIŪ MEDIKAMS. Kvieskite greitąją ir vežkit į ligoninę. Negi senukai turi raitytis iš skausmo, kur jų artimieji? taip atrodo, kad gyvena džiunglėse.

liudna

liudna portretas
pavasari visoj saly buvo isgarsintas hospisas kur senukai susirgo,rase nelegalus,paskui staiga tapo legalus. Cia irgi senukai gal but palieka savo turta uz nukarsinima, baznyciai, Kam savanoriai,mokekit alga ,atsiras dirbanciu

pirmiem dviem komentatoriams

pirmiem dviem komentatoriams portretas
Prašome nerašyti netiesą.Nemažai pažystamų turi tik gerus atsilepimus apie Cario globos namus!Darbuotoja labai mandagus,gerai atleka savo darbą,puikiai apmokiti...Linkime jums stiprybės iš visos širdies,sveikatos ir lakykitės!!! Viskas bus gerai!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių