Quantcast

Klaipėdos botanikos sode – darbų įkarštis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos botanikos sode vienu metu atliekama net keletas reikšmingų darbų. Sušvelninus karantiną vėl duris atversiantis Botanikos sodas žmones sutiks atsinaujinęs ir pasikeitęs.

Jau kurį laiką Klaipėdos universiteto Botanikos sode pluša darbininkai, ūžia sunkioji technika.

Botanikos sodo direktorė Asta Klimienė sakė, kad šiuo metu vykdomi per sodo teritoriją einančių šilumos trasų remonto darbai.

"Taip pat įgyvendinamas aplinkosaugos projektas – valome senvagę, esančią mūsų teritorijoje", – paaiškino A.Klimienė.

Pasak direktorės, senvagė yra smarkiai užakusi, susikaupė daug dumblo, tad kyla problemų – užliejamas pėsčiųjų takas. Dėl šios priežasties ir nuspręsta imtis valymo darbų: nukasti paviršinį dumblą, išvalyti susikaupusius žolynus.

Šilumos tinklų remonto darbai juda pabaigos link ir truks apie porą savaičių, o senvagės valymas – dar apie dvi ar tris savaites.

Direktorė taip pat teigė, kad Botanikos sodas intensyviai ruošiasi karantino sąlygų švelninimui, kai jau galės sutikti lankytojus.

"Iš pagrindų jau esame pertvarkę vaistinių ir prieskoninių augalų kolekciją, kuri yra suformuota pagal gyvybės medžio formą", – dėstė A.Klimienė.

Jau baigiami ir pojūčių labirinto darbai. Pertvarkomas gėlininkystės skyrius, kur atsirado takai, kalninių augalų ekspozicija, suformuotas natūralistinis gėlynas.

"Turime tikrai stiprių pertvarkų", – patikino pašnekovė.

Direktorė pastebėjo, kad tiek šilumos tinklų remontą, tiek senvagės valymo bei kitus sode vykstančius iš anksto suplanuotus darbus per karantiną įgyvendinti buvo lengviau, nei būtų tekę įprastu metu.

"Sutapo, kad paskelbė karantiną, todėl dirbti buvo paprasčiau. Bet kokiu atveju būtume riboję sodo lankymą, nes buvo nesaugu. Dabar technikos jau mažėja, todėl atsidarę lankytojus priimsime saugiai", – dėstė A.Klimienė.

Žmonėms leidus lankytis Botanikos sode, bus stebima, kad sodo svečiai laikytųsi visų saugumo priemonių – nesiburtų didelėmis grupėmis, dėvėtų apsaugines kaukes ir pan.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedetis

klaipedetis portretas
Nepatinka botanikos sodas eikit i mogiliovo rajona pasivaikcioti.

Visu pirma

Visu pirma portretas
mano nuomone, tame botanikos sode reikia išmesti von jos direktore katros toks lygis kad jai, tam neskirtų medžių žalojimas darant nekokias skulptūras, yra gražu. Ir dar daug ką ji ten į šoną nusivadovavus yr. Jau nešnekant apie sunkios atmosferos sukūrimą kolektyve kuriam vadovauja. Nesuprantu, pas mus Klaipėdoje yra Gamtos, lanšafto fakultetas o tokiai išskirtinei vietai, reikalaujančiai tikro rūpesčio, vadovauja kažkokia veterinarė/sprendžiu iš jos veiklos../

Atkatas

Atkatas portretas
gal corona pakeis valdininku supratima apie grozi ir sazine
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių