Quantcast

Klaipėdos baseine – daugiau dėmesio kasdieniams lankytojų poreikiams

  • Teksto dydis:

Beveik 400 tūkst. – tiek klaipėdiečių ir miesto svečių praėjusiais metais apsilankė daugiafunkcinio Klaipėdos baseino plaukimo, nardymo, sporto ir SPA zonose.

Prieš pusantrų metų duris atvėrusio sporto centro vadovė Ieva Vaičiurgė žada daugiau dėmesio skirti ne tik plaukimo populiarinimui, socialiniams projektams ir teikiamų paslaugų kokybės užtikrinimui: „Atgalinis ryšys iš lankytojų – mūsų dėmesio centre. Socialiniai tinklai ir internetas tokią galimybę suteikia ir praėjusiais metais sulaukėme per 3 tūkst. įvertinimų, užklausų ar tiesiog linkėjimų. Esame be galo dėkingi žmonėms, kurie ne tik džiaugiasi, bet ir pateikia savo konstruktyvias pastabas.“

Vanduo ugdo sveikus ir laimingus žmones

Socialiai atsakinga Klaipėdos baseino veikla užkoduota partnerystės sutartyje su miesto savivaldybe. Todėl praėjusiais metais itin didelis dėmesys skirtas aistros plaukti ugdymui, mokymų ir varžybų organizavimui, bendradarbiavimui su nevyriausybinėmis organizacijomis.

Klaipėdos baseino nuotr.

2019 metais mokytis plaukti pradėjo 650 mažųjų klaipėdiečių, 60 – suaugusiųjų, senjorų ir socialiai pažeidžiamų visuomenės grupių atstovų. 90 asmenų dalyvauja Klaipėdos baseino vykdomoje nemokamų užsiėmimų programoje „Ir tu gali“, finansuojamoje Sporto rėmimo fondo lėšomis ir administruojamoje Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Partnerystė su biudžetine įstaiga „Klaipėdos miesto šeimos gerovės centras“ keliasdešimčiai vaikų padovanojo galimybę mokytis plaukti už simbolinį 1 € mokestį.

Baseine įgyti plaukimo įgūdžiai pasitikrinami varžybose: 11 kartų susirungė 2 264 plaukimo mokyklų auklėtinių, 50 m plaukimo takeliuose ne kartą vyko ir tarptautinio meistriškumo rungtynės.

Pasiektas tikslas – šeimyninių pramogų vieta

„Meilė vandeniui – klaipėdiečių kraujyje, o mūsų tikslas surasti kuo daugiau patrauklių formų šiam jausmui pasireikšti. Džiaugiamės, kad praėjusiais metais pasiekėme užsibrėžtą tikslą – Klaipėdos baseinas tapo tikra šeimų aktyvaus laisvalaikio pramogų vieta. Ypač – sekmadieniais, kai pakeliame baseino dugną ir tėveliai saugiai jaučiasi vandenyje su pačiais mažiausiais baseino lankytojais. Savaitgaliais populiarumo nepraranda ir „Iššūkių takas“ – plaukiojanti ir judri batutų platforma, leidžianti patikrinti savo vikrumą“, – sako Klaipėdos baseino vadovė.

Azarto ir pergalės siekimų klaipėdiečiams nereikia skolintis iš kitų miestų gyventojų, todėl susidomėjimo sulaukė organizuojami vandens maratonai, šeimų turnyrai. Kartą per mėnesį nemokamai vyksta pažintinės nardymo pamokos ir pramogos 9 metrų gylio nardymo šachtoje.

Reaguoja į pastabas

„Gerai“ arba 4,5 iš 5 balų – vien tik „Google“ paskyroje sulaukta 825 baseino lankytojų atsiliepimų. Be džiaugsmo, kad klaipėdiečiai jau antrus metus gali džiaugtis vandens pramogomis ištisus metus, keliami ir kiti klausimai: dėl švaros vandenyje ir persirengimo erdvėje, praktiškesnio SPA zonos pritaikymo lankytojų poreikiams.

I. Vaičiurgės teigimu, atsižvelgiant į pageidavimus, artimiausiu metu bus įgyvendinti pokyčiai hamamo patalpoje, baseino zonoje, kur bus įrengta poilsio ir vaikų zona.

Klaipėdos baseino nuotr.

„Kai sulaukiame nusiskundimų dėl vandens kokybės ir švaros, visada akcentuojame, kad vanduo baseine nepertraukiamu režimu filtruojamas per kvarcinio smėlio filtrus, papildomai dezinfekuojamas UV lempomis ir biocidais. Vandens kokybė nuolat tikrinama, tačiau geresniam rezultatui pasiekti kviečiame lankytojus būti sąmoningesniais: vidaus tvarkos taisyklėse įvardinta, kad nusiprausimas po dušu – privaloma procedūra einant į baseiną ir išeinant iš jo. Taip pat baseine rekomenduojame dėvėti plaukimo kepurėles.

Domimės inovacijomis, ieškome dar geresnių sprendimų ir nuoširdžiai dėkojame visiems lankytojams už pasidalinimą nuomonėmis. Stengiamės operatyviai reaguoti ir ieškoti kitokių sprendimų, nes mūsų tikslas – plaukianti Klaipėda: jau dabar Lietuvoje pirmaujame pagal organizuojamų treniruočių vandenyje skaičių, Vakarų Lietuvoje – pagal besimokančiųjų plaukti skaičių. Bet siekiame ne tuščiai girtis, o eiti į priekį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastovi lankytoja

Pastovi lankytoja portretas
Kokie slykstus musu zmones! Einu i baseina kas antra diena ir matau kaip valytojos stengiasi. Kur jus matote apsileidima SPA zonoje? Dusai irgi geri! Musu zmonems tik bambeti ir buti visada visko nepatenkintais! Labai smagu, kad aplamai atsirado baseinas modernus! Ir su vandeniu viskas gerai baseine!

Lt

Lt portretas
Įsivaizduoju koks ten vanduo kai vienu metu sportuoja vandenyje 50 apkūnių moterų. Europoje pagal tokį miesto gyventojų skaičių kaip Klaipėda yra ne vienas toks baseinas.

feedback

feedback portretas
Pats baseinas liuks, bet spa zona ir dušai apleisti ir apgailetinos būklės, o gaila.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių