Quantcast

Klaipėdos apskrities pareigūnai ragina dviračiais ir paspirtukais pramogauti saugiai

  • Teksto dydis:

Šylant orams į gatves dviračiais ir paspirtukais išrieda vis daugiau žmonių. Policijos pareigūnai skatina naudotis dviratėmis ekologiškomis transporto priemonėmis, tačiau primena, kad tai daryti būtina saugiai.

Dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojai, važiuodami važiuojamąja dalimi, privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba transporto priemonės priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas. Dėvėti saugos šalmus rekomenduojama visiems, važiuojantiems tokiomis transporto priemonėmis, o jaunesniems nei 18 m. nepilnamečiams – juos tinkamai dėvėti yra privaloma.

Pareigūnai pastebi, kad vieni iš dažniausiai fiksuojamų pažeidimų yra, kad elektriniais paspirtukais važiuoja keli asmenys, ar vežami vaikai, nors tai daryti draudžiama. Už šį pažeidimą gresia administracinė bauda nuo 20 iki 40 eurų. Taip pat, kad dviratėmis transporto priemonėmis važiuojama ne joms skirtais takais – pavyzdžiui, važiuojama gatve, ar pėstiesiems skirtu šaligatviu, nors šalia yra dviračių takas.  Todėl primenama, kad dviračiu, elektriniu paspirtuku, elektriniais riedžiais ir pan., galima važiuoti dviračių takais, pėsčiųjų ir dviračių takais, arba dviračių juostomis, kur jų nėra – tam tinkamu kelkraščiu. Važiuodamas kelkraščiu, pėsčiųjų ir dviračių taku, šaligatviu, elektrinio paspirtuko vairuotojas privalo duoti kelią pėstiesiems, nekelti jiems pavojaus, ar trukdyti. Atkreipiamas dėmesys, kad šių transporto priemonių vairuotojams draudžiama kirsti važiuojamąją dalį pėsčiųjų perėjomis – transporto priemonę privalu persivesti.

Svarbu nepamiršti, kad važiuoti dviračiu ar elektriniu paspirtuku padauginus alkoholio yra draudžiama – leidžiama alkoholio riba yra 0,4 prom. – kaip ir automobilių vairuotojams.  Jei nustatomas didesnis neblaivumas, dviratės transporto priemonės vairuotojui gresia bauda nuo 80 iki 150 eurų. Jei neblaivumas viršija 1,5 prom., dviratininkas yra apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, arba vengia tikrintis blaivumą – bauda išauga nuo 150 iki 200 eurų.

Per 2021 m. Klaipėdos apskrityje buvo užfiksuoti 57 eismo įvykiai, per kuriuos nukentėjo 59 dviračių transporto priemonių vairuotojai, du dviratininkai žuvo.

Klaipėdos apskrities pareigūnai ragina visus eismo dalyvius būti atidžiais ir tolerantiškesniais – tik bendromis pastangomis pasieksime, kad skaudžių nelaimių būtų kuo mažiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tauta

Tauta portretas
Paprastai: neturi šalmo ,nevažiuoji. Važiuoji be šalmo - bauda gauni. Tada važinetoju sumažes. Ir butent tu begalvos...

Lauris

Lauris portretas
Jūs ne policija o i.....s

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Butinai reikalingos ryskios liemenes ir blyksintys zibintai, atsvaitai. O tai laksto didziausiais greiciais, apsigaube tamsiais rubais ir be taisykliu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių