Quantcast

Klaipėdos apleistų pastatų sąrašas – rekordiškai trumpas: įtraukti tik trys objektai

Kaip ir kiekvienais metais rugsėjį, Klaipėdos miesto savivaldybėje parengtas apleistų ir netvarkomų pastatų sąrašas. Šį kartą jis rekordiškai trumpas – jame tik trys objektai.

"Į šį sąrašą įtraukiami objektai, kurie yra apleisti ir atitinka teisės aktuose nustatytus kriterijus. Jei pastatas atrodo nekaip ir yra nepatrauklus, dar nereiškia, kad jis gali būti įrašytas į sąrašą", – teigė Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius.

Pasak pašnekovo, pastatą savininkai gali prižiūrėti, atlikti techninę priežiūrą, bent šiek tiek paremontuoti. Vien dėl šių priežasčių tokių pastatų į sąrašą įtraukti negalima.

Šiais metais į apleistų ir netvarkomų pastatų sąrašą nepateko "Baltijos" kino teatras, nes liepos mėnesį, po beveik 10 metų pertraukos, savininkai gavo statybų leidimą jo rekonstrukcijai į svečių namus.

"Su savivaldybe buvo sutarta, kad bent jau šiais metais, jei gaus leidimą, į sąrašą "Baltijos" kino teatro ji neįrašys. Leidimą savininkai gavo ir pradėjo administracinius darbus dėl rekonstrukcijos, todėl savivaldybė pažado laikosi", – kalbėjo G. Pocius.

Šiais metais apleistų ir netvarkomų pastatų sąraše yra stalių dirbtuvės Artojo g. 6, ūkinis pastatas Didžiosios Vandens g. 28A ir kioskas Prano Lideikio g. 1A.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Se

Se portretas
O kaip paštas? Arba Šakalienės namas S.Nėries gatvėje?

PASTAS

PASTAS portretas
Cia toks reikaliukas..... VISI senamiescio pastatai turi pereiti visas paveldo stadijas. Reikia rasti vertingu savybiu, tada saugoti ir nieko neleisti, nieko neleidziant daryti reikia laukti kol sugrius , tada reikia kasineti nes gal dar liko vertingu savybiu, tada reikia palikti duobe ir vel laukti, palaukus galima projektuoti.... bet cia jau naujas miskas tada saugoma duobe ir isbraukiama is siukslyno sarasu, kai gaunamas leidimas.... TAI MIESTO CENTRINIS PASTAS dar tik GRIUVIMO saugojimo stadijoje....

Anonimas

Anonimas portretas
Nauju pastatu irgi rekordiskai trumpas sarasas. O apie isaldytas statybas isvis tyliu. Tokiu Balatrusku scenarijum Klaipeda greitai pavirs i kaima. Cia niekas nenori investuoti, nes pagal savibl... jokios pletros nebus.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių