Quantcast

Klaipėdos abiturientai skaičiuoja šimtukus

Ir šiemet Klaipėdos abiturientai už valstybinį lietuvių kalbos egzaminą gavo 21 šimtuką, lygiai tiek, kiek ir pernai. Tiesa, beveik šimtas klaipėdiečių šio egzamino neišlaikė. Gauti ir geografijos, biologijos bei prancūzų kalbos valstybinių egzaminų rezultatai.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Ilona Milkontė teigė, kad valstybinį lietuvių kalbos egzaminą laikė 1 101 kandidatas. 99 moksleiviai neišlaikė šio egzamino.

"Šalyje šio egzamino neišlaikė 8 procentai abiturientų, o pas mus – beveik devyni. Klaipėdoje už šį egzaminą moksleiviai gavo 21 šimtuką, tiek, kiek ir pernai. Pernai šio egzamino neišlaikė 108 moksleiviai. Miesto vidurkis yra 47,46 balo, jis yra blogesnis nei Lietuvos, bet truputį geresnis nei pernykštis", – tvirtino I.Milkontė.

Po penkis šimtukus gavo "Ąžuolyno" ir "Vėtrungės" gimnazijų bei Klaipėdos licėjaus abiturientai.

Po du šimtukus – Vytauto Didžiojo ir E.Balsio menų gimnazijos moksleiviai, po vieną – J.Zudermano ir "Žemynos" gimnazijų abiturientai.

Biologijos valstybinį egzaminą laikė 338 Klaipėdos moksleiviai, neišlaikė 13, kiek ir pernai, bet pernai šį egzaminą laikė 302 kandidatai.

Už biologiją gauti du šimtukai, jais įvertinti "Ąžuolyno" ir Klaipėdos licėjaus moksleiviai. Šio egzamino vidurkis geresnis nei Lietuvos – 48,75 balo, bet prastesnis nei pernykštis.

Pernai už biologijos egzaminą buvo gauti 9 šimtukai ir miesto moksleivių vidurkis siekė 54,34 balo.

Geografijos valstybinį egzaminą Klaipėdoje laikė 192 moksleiviai, neišlaikė tik vienas, pernai šį egzaminą buvo pasirinkę 197, o neišlaikė 4.

Šiemet vienintelis "Ąžuolyno" gimnazistas visoje Klaipėdoje gavo šimtuką iš geografijos egzamino, pernai šimtukų iš geografijos nebuvo. Šiemet vidurkis yra kur kas didesnis už šalies – 56,54 balo ir gerokai didesnis nei pernykščių Klaipėdos abiturientų (47,45 balo) egzamino rezultatas.

Prancūzų kalbos egzaminą laikė tik du klaipėdiečiai – iš Vytauto Didžiojo ir "Vaivorykštės tako" gimnazijų. Jų egzamino vidurkis – 87 balai.

Kitų egzaminų rezultatai turėtų būti paskelbti iki liepos 12 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių