Quantcast

Klaipėdoje valys upes ir telkinius

Nuo balandžio planuojama pradėti masinį Klaipėdos miesto vandens telkinių valymą.

Rinks stambias atliekas

Šiuo metu Klaipėdos miesto savivaldybė yra paskelbusi atliekų šalinimo iš miesto vandens telkinių paslaugų konkursą artimiausiems trejiems metams. Šiemet valymas prasidėtų ne anksčiau kaip balandžio 18 d., ateinančius dvejus metus – ne anksčiau kaip balandžio 1 d.

Planuojama šalinti atliekas iš 17 Klaipėdos mieste esančių vandens telkinių. Taip pat 20 metrų spinduliu šalia jų rengiamasi valyti aplinką.

Iš Klaipėdos miesto vandens telkinių nuo vandens paviršiaus ir iš dugno būtų šalinamos įvairios komunalinės atliekos, statybinis laužas, padangos ir kitokios stambios atliekos.

Planuojama šalinti atliekas iš 17 Klaipėdos mieste esančių vandens telkinių. Taip pat 20 metrų spinduliu šalia jų rengiamasi valyti aplinką.

Dangę pritaikys laivybai

Bene svarbiausias Klaipėdos vandens telkinys yra Dangės upė. Jos pakrantės bus valomos ruože nuo upės žiočių iki Panevėžio gatvės. Numatyta išvalyti ir teritoriją prie Liepų gatvės tilto, kur planuojama įrengti valčių nuleidimo slipą.

Klaipėdos miesto savivaldybė per artimiausius kelerius metus Dangės upei ketina skirti ypatingą dėmesį. Ją rengiamasi pritaikyti pramoginei laivybai.

Dangės upėje ateityje reikės ir detalesnio valymo, ne tik nuo stambių atliekų. Kad laivyba būtų saugi, iš Dangės upės reikės pašalinti ir pakrantes vis labiau užtraukiančius augalus.

Mažesni vandens telkiniai

Bus valoma ir Smiltelės upė iki pat Taikos prospekto.

Dar viena specifinė Klaipėdos miesto vieta yra Smeltės botaninis draustinis palei Malkų įlankos pakrantę. Planuojama išvalyti ir Pilies jachtų uosto teritoriją.

Be šių pagrindinių didžiausių Klaipėdos miesto telkinių, jame yra ir įvairių kūdrų, kitokių vandens telkinių.

Didžiausias Klaipėdos miesto vidaus vandens telkinys yra prie Malūno parko. Taip pat Draugystės parko 4 tvenkinių kompleksas, Mumlaukio ežeras, Jono kalnelio ir Žardės vandens telkiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egidijus

Egidijus portretas
Vien valymo neuztenka,reikia krantines sutvarkyti,kad galetu pasidziaugti,gamta eilinis praeivis ar zvejys.Dange kaip jau turi prieziura salia takeliai.Smiltales upelis baisus.Linkiu Klaipedai buti graziai.

Rolik

Rolik portretas
Nieks nieko nevalys tik bus eilini karta isvokti punigai

Virginijus

Virginijus portretas
Vingio 31 nieko nevale uztat pastate nauja rimi:)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių