Quantcast

Klaipėdoje startavo „Vilties bėgimas“

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai klaipėdiečių rinkosi į 16-ą kartą organizuojamą renginį miesto centre. Atgimimo aikštė tapo ir startu, ir finišu sekmadienio rungtims. „Vilties bėgimas“ kasmet apjungia visus šventės dalyvius bendram tikslui – sustiprinti viltį kovojantiems su onkologinėmis ligomis.

Vykstant renginiui, sekmadienį nuo 8 iki 16 val. ribojamas automobilių eismas centrinėje miesto dalyje. Pranešta, kad draudžiamas eismas Galinio, Pylimo, Tiltų, S. Daukanto, Trilapio, Liepų gatvėse bei Taikos prospekte iki Sausio 15-osios gatvės.

Taip pat buvo numatomi eismo ir automobilių statymo ribojimai šalia bėgimo trasos esančiose gatvėse. Automobilių eismas Pilies ir Naujojoje Uosto gatvėse leidžiamas su apribojimais.

„Vilties bėgimo“ idėja kilo broliui Benediktui, kai jis susipažino su keletu parapijiečių, kurių gyvenimus sukrėtė vėžio liga.

Pirmiausia kilo iniciatyva – organizuoti paramos akciją „Vilties bėgimas“. Žmonės galėjo bėgti 0,75 km, 2,9 km, 5,9 km arba 10 km. O šio bėgimo metu surinktas paramos lėšas nutarta panaudoti Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai.

„Vilties bėgimas” sėkmingai vyksta kasmet ir pritraukia gausų bėgikų ir geros valios žmonių būrį. Per pirmus septynerius metus nuo pirmojo bėgimo pradžios, panaudojus Vilties renginių metu surinktas paramos, ES paramos ir privačių rėmėjų lėšas broliai pranciškonai sėkmingai įgyvendino savo idėją ir Šv. Pranciškaus onkologijos centras 2014 metais atvėrė duris.

Per pirmus veiklos metus jame apsilankė apie 1,5 tūkst. pagalbos laukiančių lankytojų ir jiems buvo suteikta apie 3 tūkst. vairių paslaugų.

Šiandien centre per metus vidutiniškai suteikiama per 4 tūkst. paslaugų onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems.

Vidurdienį Atgimimo aikštėje buvo pagerbti Ukrainos kariai, dalyvaujant Ukrainos kariui Oleksander Tereščenko.

Be Lietuvos himno nuskambėjo ir Ukrainos himnas.

Renginio globėja ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino bėgikus. Ištvermės jiems linkėjo ir Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
tai kad nuotraukose bėgantys išvargę ir persitempę.. Kažin ar toks ,,vilties bėgimas" su tokiais didžiuliais krūviais nesugadina širdžių ir neužkoduoja bėgikams ligą ateičiai?

Nebedalyvauju

Nebedalyvauju portretas
Anksčiau buvo smagiau, dabar tik komercija.

Gaila

Gaila portretas
......nepamirštamas buvo kadaise bėgimas nuo Big' o, buvo nuostabu,....nebe tas dabar..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių