Quantcast

Klaipėdoje – sporto festivalis

Klaipėdoje pirmąkart surengta tris dienas trukusi visuotinė sporto šventė, kurioje nestigo nei įvairių sporto varžybų ir rungčių, nei galybės aktyvių veiklų ir pramogų, nei ekstremalaus bei netradicinio sporto užsiėmimų.

Klaipėdos sporto festivalis startavo penktadienį Danės skvere sporto fotografijų parodos atidarymu, vaikų ekstremalaus sporto pasirodymu ir viktorina "Klaipėda – Citius, Altius, Fortius".

Šeštadienį nuo ryto sportinės veiklos persikėlė į Kruizinių laivų terminalą, piliavietę ir Dangės upę.

Čia iki vėlyvo vakaro vyko įvairios varžybos, žaidimai, 770 ir 7 700 m bėgimas, susitikimai su sporto žvaigždėmis, įtraukiantys pasirodymai scenoje ir kitos aktyvios veiklos.

Na o sekmadienį renginio organizatoriai sporto mylėtojus pakvietė į Antrąją Melnragę, kur surengti netradicinio sporto pristatymai, įvairios varžybos, atviros mankštos ir kiti aktyvūs bei smagūs užsiėmimai.

Čia mėginta fiksuoti ir smėlio angelų rekordą. Pažymint miesto jubiliejų, planuota žmonių judesiais ant smėlio "nupiešti" mažiausiai 770 smėlio angelų.

"Klaipėdos sporto festivalis yra skirtas Klaipėdos miesto 770 metų jubiliejui, tad stengėmės paruošti tokią programą, kad į nemokamas aktyvias veiklas galėtų įsilieti kiekvienas. Norėjome, kad tai būtų sporto šventė kiekvienam iš mūsų – tiek sporto profesionalams, tiek sporto mėgėjams, tiek paprastiems miestiečiams. Tikimės, kad festivalyje veiklos rado visi norintys", – pabrėžė festivalio organizatoriai.

Toks renginys Klaipėdoje vyko pirmą kartą.

Anot miesto mero Vytauto Grubliausko, tai viena ryškiausių, spalvingiausių, sportinio pobūdžio, miesto sukakčiai skirtų švenčių, kuri, tikimasi, taps Klaipėdos tradicija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių