Quantcast

Klaipėdoje skaičiuoja dviratininkus: užfiksavo daugiau kaip 121 tūkst. važiuojančiųjų

Nuo gegužės pro du Klaipėdos dviračių skaičiuoklius jau pravažiavo 121,6 tūkst. dviratininkų. Tačiau, palyginti su Estijos miestu Tartu ar Lenkijos uostamiesčiu Gdansku, kur tokiu pat būdu fiksuojami dviratininkų srautai, Klaipėdoje dviračiais važinėja triskart mažiau žmonių.

Klaipėdoje yra įrengti du skaičiuokliai, fiksuojantys pravažiuojančius dviratininkus.

Šie įrenginiai sumontuoti Taikos prospekto ir Kauno gatvės sankryžoje, taip pat – prie Muzikinio teatro.

Apie tai, kad mieste atsiras įrenginiai, skaičiuojantys pravažiuojančius dviratininkus, prabilta dar prieš pustrečių metų, kai nuspręsta atnaujinti Taikos prospekto pėsčiųjų ir dviratininkų takus.

Pirmasis toks dviratininkų skaičiuoklis nuo šių metų gegužės pradėjo veikti netoli didžiausio uostamiesčio prekybos centro.

Iki pirmadienio pro šį skaičiuoklį pravažiavo 77 475 dviratininkai, per dieną – vidutiniškai po 538.

Koks viso to skaičiuotuvų projekto tikslas? Fiksuoti dviratininkų skaičių. Matysime, mažėja ar daugėja žmonių, važinėjančių dviračiais, tada spręsime, ką dar reikia gerinti infrastruktūroje.

Antras toks įrenginys pastatytas ir įjungtas miesto centre, šalia Klaipėdos muzikinio teatro, prie autobusų stotelės.

Savotišką termometrą primenančio stovo švieslentėje rodoma informacija liudija, kad nuo liepos 23 d. iki praėjusio sekmadienio šiuo taku pravažiavo jau 45 tūkst. dviratininkų (kasdien vidutiniškai po 674).

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė teigė, kad šie dviračių skaičiuokliai – europinis projektas, kainavęs 49 tūkst. eurų.

Dviratininkai užfiksuojami, kai pravažiuoja indukcines kilpas šaligatvio dangoje.

"Kol kas mieste bus tik du tokie įrenginiai, bet, jei matysime poreikį, įrengsime ir daugiau. Koks viso to skaičiuotuvų projekto tikslas? Fiksuoti dviratininkų skaičių. Matysime, mažėja ar daugėja žmonių, važinėjančių dviračiais, tada spręsime, ką dar reikia gerinti infrastruktūroje", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vyriausioji specialistė Vaiva Varnaitė.

Tad pro šiuos du dviračių skaičiuoklius, kurių vienas įrengtas gegužę, o kitas – liepos gale, jau pravažiavo 121 610 dviratininkų.

Tačiau tai nėra didelis skaičius, palyginti su Tartu arba Gdansku, čia pro analogiškus skaičiuoklius kasdien pravažiuoja triskart daugiau dviratininkų nei Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Geras šeimininkas beveik 50 tūkstančių investuotų į naujus šaligatvius ar dviračių takus, o pravažiuojančius pro stulpą dviratinkus skaičiuoti pasodintų savanorę bobutę, kuri to paties dviratininko antrą kartą į statistiką neįtrauktų.

užjaučiu klaipėdiečius

užjaučiu klaipėdiečius portretas
Debilai Klaipėdoje spręs ar reikia naujų takų pagal matuoklių duomenis :D Nu kiek atsilupę turi būti, kad nesuprasti, jog pirma nutiesi taką ir tuomet padaugėja dviratininkų, o ne atvirkščiai. Atvirkštinį variantą stebime jau trisdešimt metų: netiesi takų - nėra ir dviratininkų. Klaipėda niekad nebus kaip Tartu (nors galėtų būti išvis kaip Kopenhaga) per tokius strategistus

klp

klp portretas
Labiausiai smarvę skleidžia kaimo buduliai kurie dviračiais nevažinėja ir jo nematę...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių