Quantcast

Klaipėdoje ryškėja valdančiosios daugumos kontūrai

Klaipėdoje rinkimus į miesto tarybą laimėję konservatoriai penktadienį pasirašė bendradarbiavimo sutartį su visuomeniniu rinkimų komitetu „Vytautas Grubliauskas ir komanda“. Abi šios politinės jėgos šiuo metu turi 14 mandatų. Tačiau jų dar nepakanka valdančiosios daugumos suformavimui.

Penktadienį po pietų visuomeninio rinkimų komiteto lyderis V.Grubliauskas su Klaipėdos konservatorių skyrių seniūnu Arūnu Barbšiu pasirašė sutartį dėl bendradarbiavimo naujoje miesto taryboje.

Šis susitarimas dirbti kartu reiškia, kad uostamiestyje formuojasi naujoji valdančioji dauguma. Visuomeninis rinkimų komitetas „V.Grubliauskas ir komanda“ turi 8 mandatus, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 6.

Jei kitą sekmadienį rinkimus laimėtų dabartinis miesto meras V.Grubliauskas, šioje koalicijoje atsirastų dar vienas mandatas. Tačiau to nepakaktų.

Yra tikimybė, kad prie šių politikų galėtų prisijungti ir Lietuvos centro sąjungos atstovai. Klaipėdos centristų lyderė Nina Puteikienė neatmetė galimybės jungtis prie „V.Grubliausko ir komandos“ bei konservatorių. Tačiau šio fakto dar nepatvirtino.

„Tai yra naujos daugumos, naujos koalicijos formavimosi pradžia, kitą savaitę bus daugiau žinių, bet nenoriu skubinti įvykių. Kol kas nekalbame apie jokius postus. Mūsų programos nėra išskirtinai tolimos, todėl nebus sunku pasiekti koalicinį susitarimą. Mūsų sutarties pasirašymas reiškia, kad prisiimame atsakomybę ne tik už stabilumo išsaugojimą, bet ir už pokyčius. Šios nuostatos taps kertinėmis formuojant naująją koaliciją“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

A.Barbšys teigė, kad Klaipėdos konservatorių skyrių posėdyje šiandien buvo apsispręsta siekti bendro darbo su komitetu „V.Grubliauskas ir komanda“.

„Su šiuo komitetu yra daug realesnės galimybės įgyvendinti tą programą, kurią mes pristatėme rinkėjams“, – pabrėžė A.Barbšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipeda

Klaipeda portretas
Na ka, isdave koncervai sapo principus, del siltos vieteles prie lovio. Dabar tik uz Vaitku!

Eilinis

Eilinis portretas
Svarbiausia su švaria sąžine !

elementarios įŽVALGOS

elementarios įŽVALGOS portretas
Naivuoliai,laimi tas, kas "viščiukus" suskaičiuoja. Taigi dabar jau laukite totalios, tų pačių godžių liberalistinių veikėjų invazijos, dar 4 ilgiems metams. Tų, kurie nepadarė ir nepadrys miestui ir miestie-čiams jokių svarbių ir būtinų darbų, nepritrauks naujų investicijų su ilgalaike grąža ir nauda miestui , ciniškai žvelgs į eilinius miestiečius ir jų socialinius poreikius (durys savivaldyben paprastam miestiečiui ir toliau po didžiausiu užraktu bus). Bet ,... užtat ir toliau gyvensime labai “linksmai” – visokiausių švenčių , įvairiausių ir brangiausių,festivalinių linksmybių, visokių vardų ir nominacijų pirkimų , projektų projektavimų ir ora pilių statymo bus sočiai. Pinigų žaidimams ir visokioms demagoginėms “pacackoms” tikrai nepagailės
VISI KOMENTARAI 76

Galerijos

Daugiau straipsnių