Quantcast

Klaipėdoje registravus donorą, laukiantiems organų persodinta jo širdis, kepenys, inkstai

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Klaipėdoje registravus efektyvų donorą, organų laukiantiems recipientams persodinta jo širdis, kepenys, inkstai, pirmadienį pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras.

Pasak biuro, iš viso mirusiojo artimųjų sprendimas viltį pasveikti suteikė šešiems žmonėms.

Efektyvus organų donoras buvo registruotas praėjusią savaitę Klaipėdos universiteto ligoninėje. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad gali būti transplantuojama donoro širdis, kepenys, inkstai bei ragenos.

Donoro širdis pasieniečių sraigtasparniu buvo atgabenta į Vilnių, kur netrukus Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose buvo transplantuota jos laukusiam recipientui. Kepenų transplantacija taip pat atlikta Santaros klinikose.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose (LSMUL KK) atliktos inkstų transplantacijos, taip pat Kauno klinikų Audinių bankui perduotos donorinės ragenos.

Nacionalinis transplantacijos biuras pranešime pažymi, kad vienas efektyvus organų ir audinių donoras galėtų padėti daugiau nei septyniems žmonėms.

Inksto ir inksto-kasos komplekso laukiantiems recipientams transplantacija leidžia nutraukti gydymo procedūras ir pagerina gyvenimo kokybę, ragenų laukiantiems suteikia galimybę regėti, o kitiems – tai vienintelė likusi viltis gyventi.

Šiuo metu Lietuvoje transplantacijos laukia 316 žmonių: 86 laukia inksto, du – kasos-inksto komplekso, 35 – širdies, septyni – plaučių, trys – širdies-plaučių komplekso, 44 – kepenų, 139 – ragenų transplantacijos. Tarp laukiančiųjų transplantacijos yra šeši vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Kaip kalbesit jei ateis diena kai patiems ar artimiesiems prireiks pagalbos

Ko gero

Ko gero portretas
išties prasidėjo baikerių sezonas. Donorų dar turėtų būti daugiau.

TIESA SKAUSMINGA ,BET GARBINGA

TIESA SKAUSMINGA ,BET GARBINGA  portretas
Vargšas užsiregistravo būt donoru ,tad galimai ir teko mirti.... BLOGAI ,KAI VALSTYBĖ KURIAMA ANT MELO PAMATŲ.... REZULTATAI pasiekti ir išreikšti pirmame sakinyje... Ar yra tai kuo galima tikėti ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių